Rusya İngiltere’yle fena alay etti

Birleşik Krallık’ın en büyük ve en güçlü savaş gemisi dün ilk kez suya indi. Yaklaşık 14 milyon Türk Lirasına mal olan ‘Kraliçe Elizabeth’ Ruslar’ın diline dolandı. Rusya açıkça gemiyle dalga geçti ve ‘Dev kolay hedef’ yorumunu yaptı. İngiltere ise Ruslar’ı kıskançlıkla suçladı.

Birleşik Krallık’ın bu güne kadarki en büyük ve güçlü savaş gemisi olan ‘Büyük Lizzy’ ismi takılan ‘Kraliçe Elizabeth’
dün ilk kez suya açıldı.

Rusya Savunma Bakanı General Igor Konaskenkov gemiyle açıkça alay etti ve ‘Büyük Lizzy’ için ‘büyük kolay hedef’ yorumunu yaptı. İngiliz Savunma Bakanı Sir Micheal Fallon ise Birleşik Krallık’ın devasa gemisinin kıskanıldığını söyledi.

İngiliz tarihinin en büyük ve en güçlü uçak gemisi olarak tanıtılan ‘Kraliçe Elizabeth’ 280 metre uzunluğunda, bin yolcu kapasaitesind eve 40 savaş gemisi taşıyabilecek durumda.

65 ton ağırlığındaki dev gemiyi imandan çıkarmak için çok sayıda römorkör kullanıldı. Gemide 700 personelin görev yapacak.

Yapımına 2009 yılında başlanan uçak gemisi, 6 hafta boyunca açık denizde çeşitli testlerden geçirilecek. Gemi kullanıma girmeden önce personel F-35 jetlerinin taklitleriyle pratik yapmaya başladı.

Yenicag.Info

www.yenicag.info

1.3 K