“Rusya kendi sınırlarındaki NATO üslerini bombalayabilir” – Askeri uzman  

NATO’nun Polonya’ya gönderdiği askeri birliklerin bir kısmının daha sonra Baltik ülkelerine yerleştirilmesi Rusya’nın tepkisine neden oldu.

NATO’nun bu adımlarını Yeniçağ.Ru’ya değerlendiren Rus askeri uzman Aleksander Perenjiev şunları söyledi: “NATO birliklerinin bölgede yerleştirilmesi “Batı-2017” adlı Rusya-Beyaz Rusya askeri tatbikatından endişelenen Baltık ülkelerinin isteğine uygun gerçekleştirilmiştir. Riga, Tallin ve Vilnüs, Rusya’nın bu tatbikattan Baltık ülkelerini işgal etmek için faydalanabileceğini düşünmekte. Rusya-Beyaz Rusya ittifak devletinin düzenlediği “Batı-2017” askeri tatbikatının savunma amaçlı olmasına rağmen Baltık ülkeleri bunu kendilerine yönelik “Rusya tehdidinin güçlenmesi” gibi değerlendiriyorlar”.

Perenjiev’in sözlerine göre, Rusya Kaliningrad bölgesi de dahil olmak üzere kendi sınırlarının kontrolünü güçlendirecek.

Uzman, Rusya Genel Kurmayı’nın haraket planlarında NATO birliklerinin muhtemel saldırısının def edilmesini sağlayacak tedbirler alındığı kanaatinde: “NATO’nun gerçek saldırı tehdidi ortaya çıkarsa, askeri ittifakın birliklerine önleyici amaçlı füze ve bomba saldırısı gerçekleştirilebilir. Bu zaman Rusya’yı tehdit eden NATO birliklerinin tüm askeri altyapısının imhası söz konusu.”

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

836