Saadet Partisi’nden Yenikapı’da ‘Büyük Kudüs Mitingi’

Bu akşam Yenikapı’da “Büyük Kudüs Mitingi” düzenleniyor. Saadet Partisi öncülüğünde düzenlenen miting için çok sayıda vatandaş Yenikapı Miting alanına geldi.

Saadet Partisi, Mescid-i Aksa’da yaşananlara dikkat çekmek için birçok sivil toplum kuruluşunun katılımıyla Büyük Kudüs Mitingi düzenliyor. Yenikapı Etkinlik Alanı’na saat 15.00’ten itibaren yoğun şekilde gelen vatandaşlar, alanın büyük bölümünü doldurdu.

İSTİKLAL MARŞI İLE BAŞLADI

Miting, vatandaşların meydanı doldurmasının ardından İstiklal Marşı ile başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mitingde konuşan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, halkın coşkulu bir kalabalıkla Hakk’ı savunmak için bir olduğunu dile getirerek, milli davalarda gösterilen birlik ve beraberlik ruhunu övdü.

“MİLLETİMİZİN ZULME KARŞI OLDUĞUNU DÜNYAYA İLAN EDİYORUZ”

Türkiye’nin her yerinden ve her partiden vatandaşların Yenikapı’ya geldiğini aktaran Asiltürk, şöyle devam etti:

“Bu meydana aktınız. Burada büyük bir insan seli oluşturdunuz. Bu muhteşem manzaranızla 80 milyona yaklaşan vatan evlatlarının, 1,5 milyarlık İslam aleminin ve zulüm gören 5 milyar insanın haklarını savunmak için buraya geldiniz. Allah sizden razı olsun. Böylece tarihe altın bir sayfa yazıyorsunuz. İsrail’e lanet Filistin’e destek mitingiyle aziz milletimizin zulme karşı olduğunu, sömürülmeye karşı olduğunu dünyaya ilan ettiniz. Bu büyük bir şereftir. Bu şerefi bize bahşettiği için Allah’a şükrediyoruz.”

Emniyet ekiplerinin ise miting alanında yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Kaynak: haberler.com

Yenicag.Info

www.yenicag.info

1.4 K