Şampiyonlar Ligi’ne Barcelona ve Monaco damgasını vurdu

Sona eren UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu maçları, özellikle Barcelona ve Monaco’nun geri dönüşleriyle akıllarda kaldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunun rövanşında aldığı sonuçlarla çeyrek finale kalan Barcelona ve Monaco, organizasyon tarihinin en önemli geri dönüşlerinden ikisini gerçekleştirdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bu turda oynanan toplam 8 karşılaşmanın ardından birçok önemli rekor ve istatistiğe imza atıldı.

Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı takımları arasında yer alan Barcelona, ilk maçta deplasmanda 4-0 yenildiği Paris Saint-Germain’i (PSG) Nou Camp Stadı’nda 6-1 yenerek tarihi bir skorla çeyrek finale kaldı.

İlk takım Barcelona

Bu sonuçla Katalan temsilcisi, Şampiyonlar Ligi tarihinde 4 farkla geriden gelerek tur atlayan ilk takım olarak tarihe geçti.

Karşılaşmada 2 gol atmasının yanı sıra 1 gol pası veren Neymar, turnuvanın asist krallığında (8), 1 kez ağları sarsan Lionel Messi ise gol krallığında (11) zirvede yer aldı.

Barcelona, Şampiyonlar Ligi’nde daha önce de önemli bir geri dönüşe imza atmıştı. 2012-13 sezonunun son 16 turunda ilk maçta deplasmanda İtalya temsilcisi Milan’a 2-0 yenilen Katalan temsilcisi, rövanşta ise rakibini 4-0’la geçerek çeyrek finale kalmıştı.

Bir geri dönüş de Monaco’dan

Fransa temsilcisi Monaco, ilk maçta deplasmanda 5-3 yenildiği Manchester City’yi deplasmanda 3-1 yenerek deplasmanda fazla gol atma avantajıyla çeyrek finale kaldı.

Manchester City’yi çalıştıran Pep Guardiola, UEFA kulüp organizasyonlarında 100’üncü maçına çıkan 29. teknik direktör olurken, Şampiyonlar Ligi’nde görev aldığı takımlarda ilk kez çeyrek finali göremedi.

kaynak: AA

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

650