Şırnak'ta çatışma: 2 asker şehit, 2 asker yaralı  

Şırnak’ın Uludere ilçesinde bir grup PKK’lı terörist Şenyuva üs bölgesine saldırı düzenledi. Saldırıda 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Saldırının ardından geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Şırnak’ın Beytüşşebap ile Uludere ilçeleri arasında bulunan Andaç mevkiindeki üs bölgesine teröristlerce düzenlenen saldırıda biri üsteğmen 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Saldırının ardından operasyon başlatıldı, bölgeye takviye birlikler gönderildi. Bölgede çatışma devam ediyor.

SICAK TEMAS SAĞLANDI

DHA’nın haberine göre Uludere İlçesi Andaç Bölgesi’nde bu sabah operasyon yapan güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temas sağlandı.

2 ASKER ŞEHİT, 2 ASKER YARALI

Teröristlerin açtığı ilk ateşle 2 asker şehit olduğu, 2 asker de yaralandı. İHA’nın haberine göre şehitlerden biri üsteğmen diğeri uzman çavuş rütbesi taşıyor.

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDI

Yaralı askerlerinse er rütbesinde olduğu bildirildi. Çatışma bölgesine takviye birlikler sevk edilirken, geniş çaplı operasyon başlatıldı.

TSK’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri olayla ilgili bilgilendirme notu yaptı. Açıklama şöyle: “21 Nisan 2017 tarihinde saat 09.30 sularında Şırnak/Uludere/Nezirkıra kırsalında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar dileriz.”

SON BİR HAFTADA 45 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Güvenlik güçlerince, terörle mücadele kapsamında Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Batman, Mardin ve Bitlis’te gerçekleştirilen operasyonlarda son bir hafta içinde 45 terörist etkisiz hale getirildi.

5 ASKER ŞEHİT OLDU, 5 ASKER YARALANDI

Bölücü terör örgütünün en önemli finansal kaynaklarından olduğu belirtilen uyuşturucu üretimi, ticareti ve kaçakçılıkla mücadeleye yönelik gerçekleştirilen operasyonlar ve hudut hattında alınan tedbirler sonucunda; 9 bin 950 kilo toz esrar, 650 kilo kubar esrar, 12,5 kilo uyuşturucu ve 55 bin 240 paket kaçak sigara ele geçirildi. Öte yandan etkili hudut denetim ve kontrolleri sonucunda sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 2 bin 983 kişi yakalandı. Son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda, 5 asker şehit olurken, 5 asker de yaralandı.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

571