St. Petersburg facianın eşiğinden döndü

St. Petersburg’daki bir apartmanda patlayıcı bulundu. Patlayıcı, uzman ekiplerce etkisiz hale getirildi.

Rusya’nın St. Petersburg kentindeki bir apartmanda bulunan patlayıcının etkisiz hâle getirildiği belirtildi.

Apartmanın bulunduğu Nevskiy bölgesinin idarecisi Konstantin Serov, patlayıcının bulunup etkisiz hâle getirildiği dairede, asıl ev sahiplerinin yaşamadığını söyledi.

‘DAİREDE YAŞAYANLAR ORTA ASYALI’ İDDİASI

Yerel haber sitesi Fontanka.ru, patlayıcının bulunduğu dairede kiracı olarak kalan kişilerin Orta Asyalı olduğu iddiasını öne sürdü. Fontanka.ru’nun haberine göre, olay yerinde en az üç erkeğin ellerine kelepçe takılarak polis arabasına bindirildikleri görüldü. St. Petersburg’da metrosunda pazartesi günü iki istasyonu arasında hareket hâlinde olan bir trende 14 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan patlama gerçekleşmişti. Rus soruşturmacılar, patlamanın şüphelisinin kimliğini Kırgızistan doğumlu Ekbercan Celilov olarak açıklamıştı.

İNCELEMELER DEVAM EDİYOR

Öte yandan Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi’nden bir yetkili RT’ye yaptığı açıklamada, dairede bulunan cismin patlayıcı olduğunu henüz doğrulayamayacağını, şimdilik olay yerinde incelemelerin devam ettiğini söyleyebileceğini belirtti.

Daha önce basına, St. Petersburg’daki 9 katlı bir apartmanın şüpheli bir cisim bulunması nedeniyle tahliye edildiği haberleri yansımıştı.

kaynak: Sputnik

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

622