Suudi Arabistan, Yemen’den çıkmak istiyor

Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi Youssef Otaiba’nın sızdırılan e-postaları, Suudi Arabistan’ın yeni veliaht prensi Muhammed bin Selman’ın 2015’ten beri sürmekte olan Yemen operasyonunu bitirmek istediğini ortaya çıkardı.

Middle East Eye’ın yayımladığı e-postalarda Brookings Enstitüsü Başkan Yardımcısı ve İsrail’in eski ABD Büyükelçisi Martin Indyk ile Youssef Otaiba’nın Muhammed bin Selman ile ilgili değerlendirmelerde bulunduğu görülüyor.

‘BU KADAR PRAGMATİK BİR LİDER DAHA GÖRECEĞİMİZİ SANMIYORUM’

Otaiba’nın Indyk’e gönderdiği e-postada şu ifadeler yer alıyor: “Buna katılıyorum. Steve Hadley (eski bir ABD ulusal güvenlik danışmanı) ve bana karşı Yemen’den çıkmak istediği konusunda ve son derece netti. ABD ile İran bağlarıyla da, önceden koordine edildiği ve amacı tanımlı olduğu sürece bir sorunu yok.”

Indyk cevap olarak Otiba’ya gönderdiği e-postada ise bin Selman için şu değerlendirmede bulunuyor: “Suudi Arabistan’da bu kadar pragmatik bir lider daha göreceğimizi sanmıyorum. Bu yüzden onunla bağ kurmamız ve Suudilerden sağlayabildiğimiz kadar fayda sağlamamız lazım.”

Selman, Veliaht Prens ve Savunma Bakanı olduğu Mart 2015 tarihinden itibaren Yemen operasyonu koordine eden isim olmuştu.

Kaynak: sputnik

Yenicag.Info

www.yenicag.info

898