TBMM Komisyon Başkanı: "Bölgeyle ilişkilerimizin temelinde barış ve huzur felsefemiz vardır"  

TBMM Sanayi, ticaret, enerji, tabii kaynaklar, bilgi ve teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız Yeni çağ’a açıkladı: “Körfez’deki sorunun kısa sürede barış yoluyla çözüleceğine inanıyoruz”

Uluslararası karşılaştırmalı ticaret alanında önemli çalışmaları olan Ak Parti Konya Milletvekili ve Komisyon Başkanı Ziya Altunyaldız, Katar’a uygulanan embargoların çağdaş dünyadaki ilişki tarzlarıyla bağdaşmadığını savundu:

“Osmanlı İmparatorluğu’nun mirası olan bölgelerde gelişen olaylar bizi de yakından ilgilendiriyor. Somut deliller olmadan bölge ülkelerine daha önce de çeşitli suçlamalar yapıldığına tanık olmuştuk. Öncelikle şunu belirteyim: Türkiye bölgeye önyargılarla ve ticari kaygıları öne alarak yaklaşan bir ülke değildir. Dar bir zaman kesiminde Katar’a uygulanmaya başlanan tecrit politikaları bizi de şaşırttı. Gelişmeleri isabetli biçimde değerlendiren Sayın Cumhurbaşkanımız Katar’a desteğimizin devam edeceğini defalarca vurguladı. Dışişleri Bakanımızın Katar gezisinin de sorunun çözümü yönünde olumlu gelişmeler oluşturacağına inanıyoruz. Çağımızda sorunlar tehdit ve tecrit politikalarıyla çözülümez. Bunun durumu daha karmaşık hale getirdiğinin bir dizi örnekleri vardır. O nedenle Türkiye olarak biz Katar krizinin görüşmeler yoluyla çözüme kavuşturulması yönünde gereken her şeyi yapacağız.”

Yenicag.Info

www.yenicag.info

1.3 K