TBMM milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş Kırgızistan’da

Türkiye Büyük Millet Meclis (TBMM) miletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş Kırgızistan’a gitti.

Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Kırgızistan’a ziyaret gerçekleştiren Türkiye Büyük Millet Meclis (TBMM) miletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş’i makamında kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Ceenbekov ile Türkeş arasında yapılan görüşmede, iki ülke arasındaki işbirliği konuları ele alındı.

Türkiye’nin Kırgızistan için dost ve kardeş bir ülke olduğunu vurgulayan Ceenbekov, mevcut ikili işbirliği durumundan memnun olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı, görüşmede, 2014 yılında düzenlenmeyen Türkiye-Kırgızistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin (YDSK) toplantısının 2018’de gerçekleştirildiğini hatırlatarak ticaret ve ekonomik bağların artırılması ve ekonomideki diğer gelecek vaat eden alanların belirlenmesi gereğinin altını çizdi.

Görüşme için Cumhurbaşkanı Ceenbekov’a teşekkür eden TBMM milletvekili, parlamentolar arası diyalogun yoğunlaştırılmasının bir bütün olarak ülkeler arasında ikili işbirliğinin geliştirilmesinde olumlu bir etkisi olduğuna dikkat çekti.

Yıldırım Tuğrul Türkeş, Türk tarafının her zaman yapıcı bir diyaloga açık olduğunu ve Kırgızistan ile Türkiye arasında daha verimli bir işbirliğine hazır olduğunu belirtti.

www.yenicag.info

1.2 K