TBMM üyeleri tek yürek oldu: "Güç milletimizin mayasındadır"

TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri bölgede gelişen olaylara ilişkin Yeniçağ‘a değerlendirmelerde bulundular.

Mehmet Demir (Adalet ve Kalkınma Partisi Kırıkkale milletvekili):

“Müttefiklerimizden yükümlülüklerini yerine getirmelerini ve teröre karşı bizimle birlikte mücadele etmelerini beklemek Türkiye’nin en doğal hakkıdır”

“Fırat kalkanı harekatı DAEŞ terör örgütüne karşı Türkiye’nin yaptığı etkili operasyonun kanıtıdır. Türkiye defalarca Rakka operasyonunda etkin görev almak istediğini açıklasa da ABD’nin bunu yanıtsız bırakarak PYD/YPG terör örgütüne ağır silah yardımı yapması ve terör grubuyla ittifaka girmesi şaşırtıcı bir olay olmuştur. Nitekim Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu durumu net biçimde “Türkiye’yi bölme girişimleri”- şeklinde değerlendirmiştir. Müttefiklerimizin tüm yanlış girişimlerine rağmen Türkiye bölgedeki terör örgütlerinin tamamına karşı aynı kararlılıkla mücadelesine devam edecektir. Söz konusu ülkemizin bekasıysa Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Baş Komutanımızın önderliğinde atılacak her bir adıma 80 milyonluk milletimizin tamamı tereddütsüz destek verecektir. Türkiye’ye karşı yanlış hesapların içinde olanların bunu unutmayacaklarını umuyorum.”

Birol Ertem (Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili) :

“Ortadoğu’ya açılan kapılarımızın kapanmasına izin vermeyiz”

“Daha önce yapılan hatalara rağmen Türkiye’nin bölgedeki tüm terör örgütlerine karşı yaptığı mücadele ülkemizin Ortadoğu’yla kara irtibatının korunup korunmamayacağı konusuyla da doğrudan ilgilidir. Milletvekili olduğum Hatay bölgesi DAEŞ terörünün büyük sıkıntılar yaşıyor. Aynı Suriyeli mülteciler sorununun çözümü de terörün bitmesine bağlıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Terör örgütlerine ağır silahları Türkiye’yi bölme amacıyla veriyorlar” sözleri durumun çok sıkıntılı olduğunu bir daha ortaya koyuyor. Bu yüzden gelişmelerin bir an önce Meclisin özel oturumunda ele alınmasında fayda olacağını düşünüyorum.Batılı ülkeler üye olduğumuz uluslararası kurumlardaki müttefiklik yükümlülüklerini yerine getirmiyorlarsa, Türkiye iktidarıyla-muhalefetiyle bu mücadeleye kenetlenecektir.”

Kamil Aydın (Milliyetçi Harekat Partisi Erzurum Milletvekili) :

“Milli bütünlüğümüz tehlikedeyse gereken her şeyin yapılacağından kimsenin kuşkusu olmamalıdır”

“Türkiye’mize karşı oynanan yeni gizli oyunlar dizisiyle karşı karşıyayız. Bölgedeki terör örgütlerinin birine karşı savaşmak için ötekiyle işbirliğine girmenin mantığını anlamak mümkün değildir. Güney sınırlarımızdaki PYD/YPG terör örgütüne Başkan Trump’ın kararıyla ağır silahlar verilmesi vahim gelişme olup müttefikliğe asla ve katiyen yakışmayan bir durumdur. Bölge terör örgütlerinin tamamından temizlenmek isteniyorsa en doğru yol Türkiye ile etkili işbirliği yapmaktan geçiyor. Gelişmeleri fırsat bilen Kuzey Irak’taki Peşmerge yönetimi Kerkük üzerinde oyunlar oynamaya çalışıyor. Şunu unutmasınlar ki, Türkiye’nin bölgedeki tüm terör gruplarını imha etmeye tek başına gücü yeteceği gibi fırsat kollayarak Kerkük üzerinde oyunlar oynamaya çalışanların hevesini kursağında koymaya da kendinde her daim güç bulacaktır. Bu güç milletimizin mayasındadır. Batı ülkeleri teröre karşı samimi şekilde mücadele etmek istiyorlarsa, terör örgütlerine desteği bırakıp Türkiye’yle işbirliğini ön plana almalıdırlar.”

Yenicag.Info

www.yenicag.info

1 K