Tecavüzle suçlanan oyuncu, eşcinsel olduğunu itiraf etti

Pek çok filmde oynayan dünyaca ünlü oyuncu Kevin Spacey, tecavüz suçlamasının ardından eşcinsel olduğunu itiraf etti.

Oscar ödüllü ünlü Amerikalı aktör Kevin Spacey, oyuncu Anthony Rapp’in kendisine yönelttiği ‘tecavüze kalkıştı’ iddialarının ardından bir açıklamada bulundu. Spacey, resmi Twitter hesabından paylaştığı mesajda Rapp’ten “uygunsuz davranışı” nedeniyle özür dilerken eşcinsel olduğunu itiraf etti.

“SARHOŞTUM, ÖZÜR DİLERİM”

Ünlü aktör açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Anthony Rapp’in oyunculuğuna büyük bir saygı ve hayranlık duyuyorum. Kendisinin hikayesini dinlediğimde dehşete düştüm. Dürüst olmam gerekirse 30 seneyi geçkin bir süre önce yaşanan bu olayı hatırlamıyorum. Ancak olaylar dediği gibi geliştiyse kendisine çok sarhoş olduğum bir andaki bu davranışlarımdan ötürü en samimi özürlerimi borçluyum. Bunca yıl sebep olduğum duygular için de özür diliyorum.”

“ERKEKLERLE ROMANTİK İLİŞKİLER YAŞADIM”

Spacey, açıklamalarına şöyle devam etti: “Bu hikaye, beni hayatımla ilgili başka konuları anlatmak için cesaretlendirdi. Özel hayatımla ilgili korumacı olduğum için hakkımda pek çok hikaye dolaştığını biliyorum. En yakınımdakiler bilir ki, hayatımda hem erkeklerle hem kadınlarla ilişkilerim oldu. Erkeklerle romantik ilişkiler yaşadım ve onlara aşık oldum ve şimdi de hayatımı eşcinsel bir erkek olarak sürdürmeyi seçiyorum. Bu gerçekle açık ve dürüst bir şekilde yüzleşmeliyim, bu da davranışlarımı gözden geçirmek ile başlıyor.”

SPACEY, 14 YAŞINDAYKEN ÜNLÜ AKTÖRE TECAVÜZ ETMİŞ

Aktör Anthony Rapp’in Kevin Space hakkında tecavüz iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Rapp, Buzfeed’e yaptığı açıklamada 1986 yılında henüz 14 yaşındayken Spacey’nin evine gittiğini ve ünlü aktörün kendisini yatağa yatırarak üzerine çıktığını iddia etti. Rapp, olay yerinden kaçtığını ancak yaşananları kimseye anlatmadığını ifade etmişti.

KEVİN SPACEY KİMDİR?

Kevin Spacey 26 Temmuz 1959’da New Jersey’ de doğdu. İki kere Oscar ödülü kazanmış Amerikalı tiyatro ve sinema oyuncusu ve yönetmen. Kevin Spacey Fowler, teknik yazar olan Thomas Geoffrey Fowler ve sekreter olan Kathleen (Spacey)’in üçüncü çocukları olarak South Orange, New Jersey’de doğmuştur. FOX News tarafından Amerikan Nazi Partisi üyesi olmakla suçlanan babası genellikle işşiz kalırdı, bu durum da ailenin sık sık taşınmasına sebep olurdu. Aile nihayet 1963 yılında Güney Kaliforniya’ya yerleşebilmiştir. Spacey Kaliforniya’da büyümüştür.

KEVİN SPACEY KARİYERİ

Televizyon ve sinema filmlerinde yardımcı oyunculuk yapmaya başlamadan önce kariyerine 1980’lerde tiyatro oyuncusu olarak başladı. 1990’larda oynadığı fimlerle büyük beğeni kazandı. 1995 yılında rol aldığı Olağan Şüpheliler filmindeki performansı ile en iyi yardımcı erkek oyuncu oscarını kazanarak kariyerinin zirvesine çıktı. Bu başarıyı 1999 yılında Amerikan Güzeli filmindeki sıradışı oyunculuğu takip etti ve bu filmi ile En iyi Erkek Oyuncu oscarını kazandı. Spacey, Se7en, Pay It Forward, The Usual Suspects, L.A. Confidential ve Superman Returns gibi iz bırakan birçok Hollywood filminde rol almıştır.
18 Mart 2011’de, Netflix dizisi House of Cards’da Frank Underwood rolü için adı duyuruldu. 2013’te 65. Primetine Emmy Ödülleri’nde Drama Dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu Emmy Ödülü’ne aday gösterildi. Bu bir internet televizyonu dizisi için ilkti. En sonunda 72. Altın Küre Ödülleri’nde drama dizileri için en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı ve 21. SAG Ödülleri için 2. sezondaki performansıyla SAG’ın Drama Dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne aday gösterilmişti.

www.yenicag.info

1.3 K