Tokyo`da Kırgız ve Japon dostluk konseri düzenlendi

Tokyo’nun Hamura eyaletinde 18 Ağustos’ta Kırgız ve Japon sanat adamlarının katılımıyla dostluk konseri düzenlendi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Kırgızistan’ın Tokyo Büyükelçiliğinin kültür ve spor alanında yürüttüğü çalışmaları kapsamında Hamura Belediyesi Kırgız ve Japon şarkıcılarının katılımıyla dostluk konseri organize etti.

Konserde Kırgız sanatçıları Gülüm Kasımbayeva, Kalıyman Umetbayeva, Japon şarkıcı Mita Re, Japon Dörtlüsü Tokyo Hibiscus’un yanı sıra Tokyo Sanat Enstitüsü Japon kopuzçuları sahne aldı.

Etkinlik kapsamında, Kırgızların ulusal çadırı (boz üy) inşa edildi, Kırgız manzaralarının fotoğraf sergisi, ulusal kıyafetler sergisi, ulusal hediyelik eşya fuarı, keçe ürünleri ve bal fuarı, çocuklar için yaratıcı bir atölye çalışması düzenlenirken Kırgızistan ile ilgili belgesel film de gösterildi.

Konserin ardından, 25-31 Ağustos 2019 tarihleri arasında Tokyo’da yapılacak olan Dünya Şampiyonasına katılmak üzere Japonya’ya gelen Kırgız judo ekibinin resmi karşılama töreni düzenlendi.

Kırgız ve Japon tarafları arasındaki önceki anlaşmaların sonuçlarına dayanarak, Kırgız hakemleri Hamura kentinde eğitim kampları düzenliyor.

www.yenicag.info

632