Trump: ABD yalnızca zulme uğrayan Hristiyanları kabul edecek

Trump, Müslümanları Hedef Alarak ABD’ye Giriş Kanunu Zorlaştırdı.

ABD Başkanı Trump, “İslamcı teröristleri istemiyoruz, bizi destekleyenleri istiyoruz” diyerek, sığınmacıların kabulünü ve göçmen vizelerini almayı zorlaştıran kanunu imzaladı.

ABD Başkanı Donald Trump, sığınmacıların ülkeye kabul edilmesi ve göçmen vizelerine katı güvenlik önlemleri ile yeni soruşturma yöntemleri getiren başkanlık kararnamesini imzaladı.

“İSLAMCI TERÖRİSTLERİ İSTEMİYORUZ, BİZİ DESTEKLEYENLERİ İSTİYORUZ”

Savunma Bakanlığı’na atanan Jim Mattis’in yemin törenine katılmak için gittiği Pentagon’a gelen ve burada karara imza atan Trump, yaptığı konuşmada, yeni kararname ile ‘Radikal İslamcı teröristlerin ABD’ye sokulmasının önleneceğini’ söyledi. Trump, Onları burada istemiyoruz. ABD’ye yalnızca bizi destekleyecek insanların gelmelerini istiyoruz diye konuştu.

TRUMP: ÖNCELİKLE ZULME UĞRAYAN HRİSTİYANLARI ALACAĞIZ

Trump, Hristiyan Yayın Ağı’na verdiği bir röportajda, zulme uğrayan Hristiyanlara, ABD’ye sığınmaları için öncelik vereceğini söyledi.

“SURİYELİ HRİSTİYAN SIĞINMACILARIN GELMESİ OLANAKSIZ”

Suriyeli Hristiyan sığınmacıların ABD’ye sığınmalarının olanaksız ya da çok zor olduğunu söyleyen Trump, “Müslüman olanlar gelebilsin ama Hristiyan olanlar gelemesin. Böyle haksızlık olmaz, kafalar kesiliyor ama en çok Hristiyanların kafaların kesiyorlar. Bu haksızlığa karşı çıkmak için onlara yardım edeceğiz” dedi.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

713