Trump, görevindeki ilk 100 günde ABD halkının beklentilerini karşıladı

Beyaz Saray’daki 100. gününü tamamlayan ABD Başkanı Donald Trump’ın bu süreçte ABD halkının beklentilerini ne derece karşılayabildiğini inceleyen anketlerin sonuçları açıklandı.

ABD merkezli araştırma şirketi Gallup, Donald Trump’ın ABD başkanlığı görevine gelmesinden bu yana halkın ne kadarının beklentilerini karşılayabildiği konusunda yapılan anket sonuçlarını açıkladı.
Buna göre, ABD’lilerin yüzde 56’sı, Trump’ın ilk 100 gündeki performansının bekledikleri gibi gerçekleştiğini düşünüyor.

Ankete katılan ABD’lilerin yüzde 23’ü ise, Trump’ın bu süreçteki performansının beklediklerinden kötü olduğunu, yüzde 19’u ise beklediklerinden daha iyi olduğunu dile getirdi.

HALKIN YÜZDE 39’U, GELECEKTEKİ PERFORMANSINDAN UMUTLU

Öte yandan, yayınlanan sonuçlara göre, ankete katılanların yüzde 39’u, Trump’ın gelecekteki süreçte daha iyi performans sergileyeceği, yüzde 34’ü de Trump’ın gelecekte daha az etkili olacağı görüşünde.

Gallup’ın söz konusu anketi, 21-22 Nisan tarihleri arasında, 1024 yetişkin ABD vatandaşıyla gerçekleştirilen telefon görüşmesi aracılığıyla yapıldı.

Kaynak: sputnik

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

756