Trump: O bir hayvan

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’de kendi halkını katleden Beşşar Esed’e yönelik sert ifadeler kullandı. Trump, “Bir grup insanın üzerine kimyasal silahlar ve varil bombaları attığınız zaman o çocukların kolsuz, bacaksız ve yüzsüz halini görüyorsunuz. O, bir hayvan” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’de 6 yıldır halkına ölüm yağdıran Beşşar Esed’e sert tepki gösterdi.

“Dünyadaki en kötü tiranlar bile…”

Dünyadaki en kötü tiranların bile Esed’in kullandığı türden kimyasal silahlarla insanları hedef almayacağını dile getiren Trump, İdlib’deki kimyasal silah saldırısıyla ilgili görüntüleri izleyince mutlaka bir şey yapmaları gerektiğini söylediğini aktardı.

“O bir hayvan”

Trump ayrıca, “Bir grup insanın üzerine kimyasal silahlar ve varil bombaları attığınız zaman o çocukların kolsuz, bacaksız ve yüzsüz halini görüyorsunuz.” ifadesini kullandı ve bu saldırıları yapan Esed’i kastederek “O bir hayvan.” yorumunu yaptı.
Suriye ve kimyasal silah kullanımı konusunda kendinden önceki Başkan Barack Obama’yı hedef alan Trump, “Benim yaptığım şeyin Obama yönetimi tarafından daha önce yapılmış olması gerekiyordu. Sanıyorum o zaman Suriye şimdikinden çok daha iyi durumda olurdu.” değerlendirmesinde bulundu.
ABD Başkanı, Rusya’nın Şam yönetimine verdiği desteği de eleştirdi.

kaynak: Yeni Şafak

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

618