Trump ve Merkel Beyaz Saray'da: Trump Merkel'in elini sıkmadı- VİDEO

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’daki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenliyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Donald Trump ile görüşmek için ABD’ye gitti. İkili ortak bir araya gelerek gazetecilere oturdukları koltuklardan poz verdiler.

GAZETECİLERİN TALEBİNİ GERİ ÇEVİRDİ

Gazeteciler ısrarla el sıkışmalarını talep etti. Ancak tokalaşırken görüntü alınmasını isteyen gazeteciler umduğunu bulamadı. Başkan Trump, hiç oralı olmadı, Merkel’e elini uzatmadı.

MERKEL TRUMP’IN ELİNE BAKTI

Gazetecilerin birkaç defa “handshake” (el sıkışın) demesi üzerine Trump hiç tepki vermezken, Merkel’in ise Trump’ın eline göz atması dikkat çekti.

İkili görüşmede Merkel’in elini sıkmayan Trump, bir de telekulak esprisiyle Merkel’e ters köşe yaptı.

ABD Başkanı Trump, seçim kampanyası sürecinde telefonlarının Obama yönetimince dinlendiği iddiasını yinelemekle kalmadı, Merkel’in de telefonlarının dinlenmiş olabileceğini belirtti.

“ORTAK NOKTALARIMIZ VAR”

Konuyla ilgili olarak Trump, Merkel’e dönerek: “En azından ortak noktalarımız var.” dedi. O anda Merkel’in yüzündeki ifadeyle birlikte salonda kahkahalar yükseldi.

Ortak basın toplantısında konuşan ABD Başkanı Donald Trump, “Ülkelerimiz birçok ortak noktaya sahip. Güvenlik arayışı ve barış da bunlar arasında” dedi.

Daha önceden NATO ülkelerini savunma harcamaları konusunda eleştiren Trump, Almanya Başbakanı Merkel’e savunma harcamaları konusundaki taahhütleri yerine getirdikleri ve Afganistan ve Suriye gibi ülkelerdeki misyonlara desteğinden dolayı teşekkür etti.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

1 K