Trump’ın bu fotoğrafı fenomen oldu

ABD Başkanı Trump’ın, Kuzey Kore’nin balistik füze fırlattığı haberini aldıktan sonra çekilen bir fotoğrafı basına yansıdı. Haberi Japonya Başbakanı Abe’yle golf oynamaya gittiği Florida’da alan Trump’ın bu görüntüsü kısa süre içinde sosyal medya fenomeni haline geldi.

Kuzey Kore, hafta sonunda lideri Kim Jong-un gözetiminde bir balistik füze denemesi yaptı. Pyongyang yönetiminin, ABD Başkanı Donald Trump’ın göreve gelmesinin sonraki ilk füze denemesinin gerçekleştiği sırada Japonya Başbakanı Şinzo Abe de Trump’la birlikte golf oynamak için Florida’daydı. Üstelik iki isim bu konuyla Florida’da bir basın toplantısı bile düzenledi.

Bugünedek Florida’da yaşananların bu yönü biliniyordu. Ancak Trump’ın haberi almasının hemen ardından bir fotoğrafının çekildiği kısa süre önce ortaya çıktı. Fusion isimli haber sitesi tarafından yayınlanan fotoğrafta Trump’ın rahat görüntüsü dikkat çekti.

Bu kare kısa süre içinde sosyal medyanın bir numaralı gündem maddelerinden biri haline geldi.

SPICER: YEMEKTE SADECE ABD VE JAPONYA HEYETİ VARDI

Bu arada Sosyal medyada çok konuşulan fotoğrafla ilgili günlük basın toplantısında bir soruya yanıt veren Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Trump’ın akşam yemeği öncesinde bilgilendirildiğini söyledi. Spicer ayrıca, yemekte sadece ABD ve Japonya heyetlerinin olduğunu belirtti.

Ancak Fusion’dan Enrique Acevedo, Spicer’ın açıklamasını yalanlayarak fotoğrafın bir kulüp üyesi tarafından çekildiğini iddia etti.

Bir Twitter kullanıcısı da bu duruma dikkat çekerek, “Bu mükemmel bir fotoğraf. Tabii orjinali Başkan’a ulaşma şansı olan sıradan bir insanın iPhone’unda” diye yazdı.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

757