Trump'ın Rusya'ya yaptırımları kaldırma kararına 'veto süzgeci' geliyor

ABD’li senatörlerin, Başkan Donald Trump’ın Rusya’ya yaptırımları kaldırmasını engellemek için Kongre’ye veto hakkı getirecek bir yasa tasarısı sunacağı belirtildi.

Senatörlerin bugün sunmayı planladığı ‘Rusya Gözden Geçirme Yasası’ tasarısı, Trump yönetimine yaptırımları kaldırma kararının gerekçeleri hakkında bir rapor sunma zorunluluğu getiriyor. 120 günlük bir gözden geçirme süresi de tanıyacak olan tasarı, nihai onay yetkisinin ABD Kongresi’ne verilmesini öngörüyor.

RUBIO: SENATODA VETO DÜZENLEMESİNE DESTEK YÜKSEK

Tasarıya destek veren senatörlerden Cumhuriyetçi Parti Florida Senatörü Marco Rubio, ‘Rusya, Ukrayna’dan çekilmeden önce’ Beyaz Saray’ın yaptırımları kaldırma kararına karşı çıkma konusunda Senato’daki desteğin yüksek olduğunu kaydetti.

Geçen hafta ABD, siber saldırılar nedeniyle Rusya Federal Güvenlik Servisi’ne (FSB) yönelik uygulanan yaptırımları hafifletmişti.

ABD Maliye Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlanan açıklamada, FSB’nin ‘bilgi teknolojisi ürünleri’ için verdiği ‘sertifika ve izinlerinin talep edilmesi, alınması, kullanılması ve lisans için ödeme yapılmasına’ izin verildiği kaydedilmişti.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

683