Türk Konseyi Dışişleri Bakanları Toplantısı Bakü’de düzenlendi

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, bugün 14 Ekim’de Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Dışişleri Bakanları Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Türk Konseyi Dışişleri Bakanları yanı sıra TÜRKPA, TÜRKSOY, Türk Akademisi ve Türk Kültürü ve Mirası Fonu başkanları katıldı.

Dışişleri Bakanlığı basın hizmetinden yapılan açıklamya göre, Bakan Cengiz Aydarbekov, Bakü’de düzenlenen Türk Konseyi Dışişleri Bakanları Toplantısına katıldı.

Türk Konseyi Dışişleri Bakanları, Türk Konseyi çerçevesinde işbirliği konularını ele aldı, Türk dili konuşan devletlerin bölgesel kültürel, insani, ticari ve ekonomik işbirliğinin yanı sıra Örgütün ve diğer Türk kurumlarının gelişimi için umutlar konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Toplantıda, 15 Ekim 2019 tarihinde Bakü’de “Küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişimi” konusunda düzenlenecek olan Türk Könseyi 7. Zirvesi’nin hazırlanmasına ve gündemine özellikle dikkat çekildi.

Toplantıda kamuoyuna seslenen Bakan Aydarbekov, Kırgızistan’ın Türk Konseyi’ne başkanlığındaki önemli faaliyetlerine dikkat çekti.

Kırgızistan’ın Konseye başkanlığı kapsamında Özbekistan’ın Konseye resmen tam üye olarak katılması ve Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Türk Konseyi ofisinin açılması dikkat çekicidir.

Kırgızistan’ın başkanlığı sırasında Konseyde yapılan önemli etkinliklerin altını çizen Dışişleri Bakanları, Kırgız tarafına teşekkürde bulundu.

Türk Konseyi Dışişleri Bakanları Toplantısının ardından, katılımcılar, Türk Konseyinin Macaristan’daki yeni ofisine ve diğer Türk örgütlerinin faaliyetlerine ilişkin bir Anlaşma paketi imzaladı.

www.yenicag.info

485