Türk Konseyi Gençlik ve Spor Bakanları 4. Toplantısı bugün Bİşkek`te toplanıyor

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te, bugün 29 Kasım’da Türk Konseyi Gençlik ve Spor Bakanları 4. Toplantısı gerçekleştiriliyor.

Türk Konseyi üye ülkelerin gençlik ve spor bakanlarını bir araya getirecek toplantıya Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile üye ülkelerin gençlik ve spor bakanları ve Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev katılacak.

Türk Konseyi üyesi ülkeler Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye ile gözlemci Macaristan, bugün yapılacak “Türk Konseyi Gençlik ve Spor Bakanları 4. Toplantısı”nda gençliğin durumunu masaya yatıracak.

Türk dünyasında gençlerin arasındaki iş birliğini güçlendirme mekanizmaların ele alınacağı toplantıda, gençler için değişim ve gönüllülük üzerine eğitim programlarıyla gençliği radikalleşme ve cehalete karşı korumaya yönelik yollar aranacak.

Toplantıda, gelecek yıl Özbekistan’da düzenlenecek “Genç Girişimciler Forumu”, Kazakistan’da 2. Türk Konseyi Üniversite Spor Oyunları ve Türkiye’de 4. Dünya Göçebe Oyunları’na hazırlık konuları da ele alınacak.

www.yenicag.info

591