Türk liderlerin rus-ermeni sevgisi: "Tam da onlardan beklediğimiz bir hareket" - Elçin Mirzebeyli

“Sovyetler döneminde Merkezi Asya`daki Türk devletlerinde ruslaşma daha da ciddiydi.”

Elçin Mirzebeyli

Bu sözleri “Yeni Çağ“a açıklamasında Kırgızistan Cumurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov`la Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev`in İrevan`da Ermenistan Başbakanı Paşinyan`la selfie çektirmelerini ve genel olarak bu Türk liderlerin ermeni ve rus sevgisini değerlendiren politolog Elçin Mirzebeyli söyledi.

Elçin Mirzebeyli`nin sözlerine göre, bu davranış biçimi beyinle alakalı bir şey:

“Türk sevgisi fıtrattan gelen bir şey. Burada genetik kodların yanı sıra beyinin da önemli rolü var. Sovyetler döneminde Merkezi Asya`daki Türk devletlerinde ruslaşma daha da ciddiydi. Azerbaycan, eski Sovyetler Birliği`ne dahil Türk devletleri arasında kendi kimliğini koruyabilen tek devlet oldu. Yalnızca genetik açıdan değil, düşünce açısından da bu böyleydi. Buna göre de bu selfie ve sıcak ilişkiler tam da onlardan beklediğimiz bir hareket. Burada sıradışı bir şey yok.”

Elçin Mirzebeyli, liderlerin bu davranış biçimi için farklı açıklamalarda bulunacaklarını da vurguladı:

“Zamanı geldiğinde Kazak ve Kırgız liderler açıklamalarda bulunacaklar. Onlar bunu kendileri için siyasi manevra zannedeceklerse, bize göre bu, ahlaki değerlere sığmayan bir şey. Yapsınlar bakalım. İster selfie çektirsinler, ister sarılsınlar bir birilerine. Ne yapıyorlarsa yapsınlar. Bizim için bir sorun teşkil etmiyor bu. Bu gün Azerbaycan yalnızca manevi açıdan değil, hemde ekonomik potansiel açısından da tüm bu devletlerden güçlü.”

Agil Bekir

www.yenicag.info

1.1 K