Türk Milletvekilleri, Azerbaycan’ın Afrin operasyonuna verdiği desteği yorumladı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı’na Azerbaycan’ın verdiği desteği Tükiye Büyük Millet Meclisi’nin farklı partiden üyeleri Yeni Çağ Haber’e değerlendirdi.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Azerbaycan’ın kardeşliğin gereğini en üst düzeyde yerine getirdiğini belirtti:

“Ülkemizin sınırlarında ortaya çıkarak ulusal güvenliğimizi tehdit eden PYD/YPG ve DAEŞ terörüne karşı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yaptığı Zeytin Dalı operasyonu uluslararası hukuka uygun biçimde başarıyla yürütülürken kardeş Azerbaycan’ın haklı davamıza verdiği güçlü destek kardeşliğin gereğidir. “Bir millet iki devlet” sözünün sadece slogandan ibaret olmadığı Azerbaycan’ın bu desteğiyle bir daha kanıtlanmıştır. Bu durum her şeyden önce, Cumhurbaşkanlarımız Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev’in kurdukları dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin önemli bir sonucudur. Azerbaycan ordusu kendi ülkesinin toprak bütünlüğünü sağlamak amacıyla çok uzak olmayacağına inandığımız tarihte Karabağ’da benzeri operasyonu yaptığında milletimiz ve ordumuz, kardeş Azerbaycan’ın yanında olacaktır”

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Türkiye için beka sorunu olan bir konuda Azerbaycan’ın verdiği koşulsuz desteğin unutulmayacağını dile getirdi:

“Türkiye’nin Orta Doğu’ya karadan çıkış yolunu kapatma amacı taşıyan hileli planların bertaraf edilmesi amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yaptığı Zeytin Dalı Harekatı’nın her açıdan başarıyla sürmesi gerekir. Bunu gözönünde bulundurduğumuzda kardeş Azerbaycan’ın verdiği kayıtsız destek daha fazla değer arzediyor. Kardeşliğin şartları bu durumda yerine getirilmeli. Ki Azerbaycan bunun en somut örneğini ortaya koyarak Türk ordusuna müthiş bir destek ortaya koymuştur. Kardeş Azerbaycan’ın Ermeni işgali altındaki topraklarının işgalden kurtarılması için meşru operasyon yapma durumu ortaya çıktığında Türkiye’nin de Azerbaycan’ın yanında olacağından kimse kuşku duymasın”

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Antalya Milletvekili Mehmet Nazif Günal’sa, Azerbaycan’ın Türkiye için kardeşten öte olduğunu söyledi:

“Ordumuzun teröre karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’na milletçe seferberlik ilan ettiğimiz bir vakitte kardeş Azerbaycan’dan verilen koşulsuz desteğin tarihi önemi bulunmaktadır. Tarih kardeş Azerbaycan’ın verdiği bu desteği kendi sayfalarına altın harflerle yazmıştır. Azerbaycan, Kurtuluş savaşına verdiği desteği bir kez daha ülkemizin bekasının söz konusu olduğu bir davada yinelemiştir. Bu durum kardeşliğin bile ötesinde bir dayanışma olarak nitelendirilmeli”

www.yenicag.info

1.9 K