"Türkiye Avrasya ülkeleri ile işbirliğini geliştirmeli" - Mehmet Perinçek

Son günlerde Türkiye siyasetinin konuştuğu hükumet değişikliği iddialarını ve böyle bir şey olduğu taktirde göreve getirilecek kişilerin hangi kriterlere sahip olmaları konusunu Yenicag.info’ya Türk uzman, Moskova Devlet Üniversitesi Asya ve Afrika Ülkeleri Enstitüsü’nün profesörü, Türk Avrasyacılık Harekatı’nın lideri Mehmet Perinçek değerlendirdi.

Mehmet Perinçek’in sözlerine göre, Türkiye’nin sorunlarını çözmesi için Avrasya ülkeleri ile işbirliğine ihtiyacı var:

“Türkiye’nin önünde bu gün çözmesi gereken önemli sorunlar var. Bu sorunlar Türkiye’ye bazı zorunlukları da dayatıyor. Bu zorunluklar nelerdir; Dış politika düzleminde bakacak olursak, Türkiye, Doğu Akdeniz ve Suriye üzerinden gelen ABD tehdidini dengelemek için uluslararası planda Avrasya ülkeleri ile işbirliğine gitmek zorundadır. Türkiye’nin gerek kendi toprak bütünlüğünü sağlamak, gerek diğer ekonomik sorunlarını çözmek için uluslararası planda Avrasya ülkeleri ile işbirliğine ihtiyacı vardır. Diğer taraftan, ekonomik açıdan baktığımızda Türkiye bir ekonomik krizin içinde bulunmaktadır. Bu ekonomik krizin en önemli kaynağı senelerdir Türkiye’de uygulanan, özellikle de 1980’lerden sonra uygulanan liberal politikalardır.

Bu liberal politikalar Türkiye’nin milli ekonomisini, milli üretici güçlerini boğmuşdur. İşçisini, köylüsünü, sadece bunları değil, sanayicisini de zor duruma sokmuştur. Dolayısıyla, Türkiye’de artık yapılması gereken kendi milli ekonomisini, üretici güçlerini, köylüsünü, işçisini, sanayicisini desteklemektir. Bu bir taraftan da Türkiye’nin milli güvenlik sorunu haline de gelmiştir. Çünkü ABD Türkiye’nin ekonomisindeki bu zaafı değerlendirerek Türkiye’nin iç işlerine, ekonomisine müdahele etme ve Türkiye’yi bazı şeylere zorlama imkanı ele geçirmiştir.”

Perinçek, milli ekonomiyle toprak bütünlüğünün bir biriyle örtüştüğünü vurguladı:

“Bu bakımdan yine, ekonomik planda doların hakimiyetine, sıcak para ekonomisine son verilmelidir. Bunların hepsi artık Türkiye’nin milli güvenlik meselesi haline gelmiştir.
Milli ekonomiyle Türkiye’nin toprak bütünlüğü bir biriyle tamamen örtüşmektedir. Yani Türkiye milli ekonomisini kurmadan toprak bütünlüğünü sağlayamaz. Bu bakımdan da, eğer kabinede bir değişiklik olacaksa, değişiklik bu ilkelere göre yapılmalıdır.”

Agil Bekir

www.yenicag.info

1.9 K