Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye bu işten galip çıkacaktır"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye sınırından Türkiye yönelik terör tehdidi karşısında ABD’nin beklenen tavrı şu ana kadar sergilemediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahce Bezmi Alem Valide Sultan Camisi’nde kıldığı cuma namazının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Fırat’ın doğusunda ABD ile ortak yürütülen devriye çalışmaları konusunda Erdoğan: “Şu anda karşılıklı olarak helikopterlerimiz hep birlikte lojistik olarak bir hava harekatı yürütüyorlar. Burada terör örgütü PYD/YPG bunlara karşı Amerika’nın tavrını çok önemsiyoruz. İstediğimiz tavır var mı? Şu anda istediğimiz tavır yok.” dedi.

Erdoğan, Türkiye, Rusya ve İran’ın katılımıyla Ankara düzenlenecek üçlü zirvede ağırlıklı olarak İdlib’de gelişmelerin ele alınacağını belirtti ve “İdlib’deki gelişmelerde de gözetleme noktaları dahil olmak üzere bunlardaki gelişmeler ve buradaki terör örgütleriyle verilen mücadele, bunları ele almak suretiyle bu süreci devam ettireceğiz.” dedi.

Diyarbakır’daki terör saldırısı ile ilgili olarak Erdoğan: “Ne olursa olsun bu mücadelemizi yılmadan devam ettireceğiz. Sonunda inanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ordusuyla polisiyle jandarmasıyla güvenlik güçleriyle bu işten galip çıkacaktır.” ifadesini kullandı.

Diyarbakırlı annelerle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Bir defa biz devlet olarak yanınızdayız, bundan hiç endişeniz olmasın, bu süreci takip ediyoruz. Bu annelerin duruşu sıradan bir olay değil. Tabii burada canı yanan anneler. Yani evlat acısı nedir, bunu anneler gayet iyi bilir. Bu iş adeta serbest bırakılmış olsa burada öyle 28 aile filan değil belki binlerce aile orada olacak.”

www.yenicag.info

736