Türkiye Dışişleri bakanı Çavuşoğlu: "ABD maalesef terör örgütüyle girdiği angajmanlardan dolayı sözünü tutmamıştır"

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile Güvenli Bölge mutabakatı ile ilgili, “ABD maalesef terör örgütüyle girdiği angajmanlardan dolayı sözünü tutmamıştır ve Münbiç yol haritasını savsaklamıştır.” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da Karadağ Dışişleri Bakanı Srdjan Darmanovic ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Burada gündeme dair açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Ortak bazı devriyeler var ama onun dışında atıldığı söylenen adımlar kozmetik adımlardır. ABD bir taraftan bizimle bu kozmetik adımları atarken diğer taraftan YPH/PYD/PKK ile angajmanını güçlendirerek devam ediyor, onlara da destek veriyor.

Bu durumda Türkiye ne yapacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi burada ABD teröristlere bir güvenli bölge oluşturma amacı güdüyor. Türkiye’nin planı hazır. Buraya girip bu bölgenin terör örgütünden temizlenmesini sağlamak bizim için bir ulusal güvenlik meselesidir. Bu konuda kesinlikle taviz vermemiz mümkün değildir. Bugün verilen taviz gelecekte bizi problemlerle başbaşa bırakabilir. Müzakerelerden ve iş birliğinden bir netice çıkmazsa, biz her türlü hazırlığımızı yaptık ve bu bölgeye gireriz. Nasıl Afrin’de Fırat Kalkanı bölgesinde yaptığımız gibi buraları temizleriz.

Bizim istediğimiz son derece nettir. Suriye’nin toprak bütünlüğü açısından da önemlidir. ABD ile birlikte çalışmak istedik ama şu ana kadar ABD’nin ortaya koyduğu tavır işin doğrusu Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi bizi tatmin eden değil bizi tatmin etmekten çok uzak olduğu gibi maalesef daha çok PKK/YPG yanlısı bir tavırdır.”

 

www.yenicag.info

705