Türkiye Dışişleri ve Cumhurbaşkanlığı'ndan flaş açıklama  

Türkiye Dışışleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye’deki saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın “Amerika Birleşik Devletleri tarafından Humus’ta bulunan Şayrat Hava Üssü’ne yönelik bu sabah gerçekleştirilen hava saldırısını, Esed rejiminin savaş suçlarına karşı verilmiş olumlu bir cevap olarak değerlendiriyoruz.” dedi.

ÖNEMLİ BİR ADIM

– Şaryat Hava Üssü’nün kullanılamaz hale getirilmesi, sivillere yönelik kimyasal ve konvansiyonel saldırıların cevapsız kalmaması açısından önemli bir adımdır.

UÇUŞA YASAK BÖLGE ACİLİYET KAZANDI

Benzer katliamların yeniden yaşanmaması için acilen uçuşa yasak bölge ve güvenli bölgenin hayata geçirilmesi gerekmektedir.

DIŞİŞLERİ’NDEN YAPILAN AÇIKLAMADA

Dışişleri Bakanlığı, Suriye rejiminin Han Şeyhun kimyasal saldırısının ardından ABD’nin Şayrat askeri üssüne yaptığı operasyonun “son derece olumlu” karşılandığını vurgulayarak, “Benzer suçların cezasız kalmaması ve hesap verilebilirliğin tesis edilmesi yönünde atılacak adımlar Türkiye’nin tam desteğine sahip olacaktır.” açıklamasında bulundu.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

633