‘Türkiye, Kırım Tatar Türklerinin haklarını müdafaa etmeyi sürdürecek’

Dışişleri Bakanlığı’nın, Kırım’ın gayrimeşru ilhakının 3. yılı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin Kırım’daki gelişmeleri yakından izlemeyi ve Kırım Tatar Türklerinin hak ve menfaatlerini müdafaa etmeyi sürdüreceği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığınca, Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin Rusya Federasyonu tarafından ilhak edilmesinden bu yana üç yıl geçtiği belirtilerek, “Uluslararası hukuka açıkça aykırı olan bu eylem neticesinde ortaya çıkan fiili durumu tanımadığımızı bir kez daha belirtiyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Bakanlık, Kırım’ın gayrimeşru ilhakının 3. yılı nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin, 16 Mart 2014 tarihli gayrimeşru referanduma dayanılarak, Rusya Federasyonu tarafından ilhak edilmesinden bu yana üç yıl geçtiği hatırlatılan açıklamada, “Uluslararası hukuka açıkça aykırı olan bu eylem neticesinde ortaya çıkan fiili durumu tanımadığımızı bir kez daha belirtiyoruz.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine olan desteğin teyit edildiği açıklamada, şöyle devam edildi:

“Türkiye, Kırım’daki gelişmeleri yakından izlemeyi ve Yarımada’nın asli unsurlarından olan Kırım Tatar Türklerinin hak ve menfaatlerini müdafaa etmeyi sürdürecektir.”

kaynak: AA

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

737