Türkiye ve Kırgızistan Dışişleri bakanları görüştü

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Cengiz Aydarbeekov, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Aydarbekov ile Çavuşoğlu arasında yapılan görüşme, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Keneşi) Dışişleri Bakanları gayri resmi toplantısı çerçevesinde gerçekleştirildi.

İki ülke arasındaki ikili işbirliği konularının görüşüldüğü görüşmede ayrıca, Kırgızistan ve Türkiye Hükümetlerarası Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Komisyonu toplantısının tarihi ele alındı.

Taraflar, 2018’de en yüksek düzeyde yapılan ziyaret sonrası Kırgızistan ve Türkiye devlet başkanlarının belirlediği hedeflere ulaşmak için aktif çalışmaya devam etme gereğinin altını çizdi.

Aydarbekov ile Çavuşoğlu, uluslararası örgütler çerçevesinde işbirliği konularını ele aldı, ayrıca uluslararası gündemdeki acil konularla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Taraflar, Aydarbekov’un Mayıs 2019’da Türkiye’ye ziyareti sırasında vize meselelerine ilişkin anlaşmaların başarıyla uygulanmasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

www.yenicag.info

543