Türkiye'de deprem: Güneydoğu'da pek çok il sallandı  

Merkez üssü Adıyaman Samsat olan 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Güneydoğu’da pek çok ilde hissedilen deprem sonrası Samsat Belediye Başkanı “Belediye binası ve hükümet konağı yıkıldı” dedi.

Türkiye Adıyaman’dan gelen son dakika haberiyle sarsıldı. Kandilli Rasathanesi 14.07’de 5.8 büyüklüğünde bir deprem olduğunu açıkladı. Kandilli ardından meydana gelen depremin büyüklüğün 5,5 olarak revize etti. İlk belirlemelere can kaybının olmadığı öğrenildi. Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, “İlçe merkezinde ölü yok. Belediye binası, hükümet Konağı yıkıldı. Yıkılmayan ev yok” diye konuştu.

GÜNEYDOĞU SALLANDI

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi’nin, merkez üssünü Adıyaman’ın Samsan İlçesi olarak saptadığı deprem saat 14.07’de meydana geldi. Yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Adıyaman’ın yanı sıra Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Diyarbakır, Kayseri, Elazığ, Mardin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Batman, Siirt ve Kilis’te de şiddetli hissedildi.

İKİ DEPREM DAHA OLDU

Samsat’ta 5,5 şiddetinde gerçekleşen depremin ardından yerin 7 kilometre altında 4,2 ve 4.4 şiddetinde iki deprem daha meydana geldi.

AFAD 5.5 OLARAK AÇIKLADI

AFAD Deprem Dairesinin tespitine göre, saat 13.07’de Adıyaman’ın Samsam ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

ADIYAMAN MERKEZ’DEKİ CAMİ MİNARESİNDE HASAR MEYDANA GELDİ

Bu arada, deprem nedeniyle Adıyaman merkezdeki Musalla Caddesi’nde bulunan Musalla Camisi’nin minaresinde hasar meydana geldi. Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, bazı bölümlerinde çatlamalar görülen minareyi yıkmak için çevrede güvenlik önlemi aldı.

Musalla Mahallesi’nde bir evin çatısında da hasar meydana geldiği öğrenildi.

AFAD BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

Adıyaman Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Başkanı Osman Ertuğrul Altuğ, Adıyaman’ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremle ilgili hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “İlçeye bağlı bazı köylerde hasar olduğu yönünde bilgiler var. Can kaybı olduğuna dair henüz bilgi gelmedi.” dedi.

Altuğ, ekiplerine çevre illerden de ekiplerin destek verdiğini aktardı.

MUHTAR: AKDAMAR KÖYÜNÜN YARISI YIKILDI

Gelen ilk bilgilere göre depremlerde can kaybı olmadı. Adıyaman’a bağlı Akdamar köyünün muhtarı Necmettin Öztürk, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, “Büyük bir deprem oldu. 15 ev yıkıldı. İki yaralı var. Ulaşan ekip olmadı. Köyümüzün yarısı yıkıldı. Evler girilemez durumda.” dedi. Depremde 2 kişinin yaralandığı öğrenildi.

UZMANLAR UYARDI

Adıyaman merkezli art arda yaşanan depremlerin ardından uzmanlar ilk değerlendirmelerde bulundu. Uzmanlar artçı sarsıntıların akşam saatlerine dek devam edebileceğini ve bu sarsıntıların 4.0 büyüklüğüne kadar çıkabileceği konusunda vatandaşları uyardı.

Deprem, Türkiye’nin ikinci büyük fay hattı olan Doğu Anadolu fay hattı üzerinde meydana geldi…

AK PARTİ ADIYAMAN VEKİLİ AYDIN: GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, “Yerleşim birimlerine ulaşılmaya çalışılıyor. Can kaybı veya yaralı bildirilmedi. Köylerde hasarlı olan birkaç yapıdan bahsediliyor. Okullarda ve işyerlerinde gerekli tedbirler alındı, boşaltıldı. AFAD yetkilileri görev başında” açıklamasında bulundu.

BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, “Hafif hasarlı binalar var. Gereken önemleri aldık” dedi.

ERDOĞAN TWEET ATTI

Adıyaman’daki depremin ardından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da tweet attı. Erdoğan, “Tüm İslam alemini ve güzel ülkemizi kazalardan belalardan afetlerden depremlerden muhafaza eyle sonsuz amin.” dedi.

kaynak: haberler.com

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

680