Türkiye’den ABD’ye jet yanıt: YPG’ye verilen silahları alın

ABD’nin “Türkiye açıklama borcumuz var” açıklamasını değerlendiren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “Önce YPG’ye verilen silahların iadesi gerekir.” dedi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, NTV canlı yayınında Funda Görey’in sorularını yanıtladı.

Ülkesinin Suriye’de ‘Sınır Güvenlik Gücü’ kurma çabalarıyla ilgili yeni açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, “Türkiye’ye bir açıklama borcumuz var. Sınır gücü kurma niyetimiz yok.” demişti. Konuşmalarına bu sözlere cevap vererek başlayan Gül’e yöneltilen sorular ve verdiği cevaplar şöyle:

“SİLAHLARIN İADESİ GEREKİR”

– ABD’nin “Sınır birliği kurmayı düşünmüyoruz ama yerel güçleri eğitmeye devam edeceğiz” açıklaması tatmin edici mi?

– Türkiye sınır güvenliğini sağlamada muktedir ülkedir. Böyle bir açıklamanın yapılması önemli bir beyan. Önce ABD’nin göndermiş olduğu silahların tekrar iade edilmesi lazım.

-Bugün ittifak komisyonu ilk toplantısını yapacak. Siz de üyelerden birisiniz. Dün de Cumhurbaşkanı ile görüştünüz. Nasıl bir yol haritası ile gidiliyor bu görüşmeye?Yasal zemin nasıl olacak? Parti kimlikleri muhafaza edilecek mi?

“İTTİFAK İÇİN BİR ARAYA GELECEĞİZ”

– Türkiye resmi olarak partiler ittifak yapamıyorlar. Bugün ilk defa bir araya geliyoruz. Tüm bu çalışmaların nihai hedefi milli mutabakatın sağlanması. Yasal olarak neler yapılması gerekiyor?

– İttifak oylarının YSK tarafından hesaplanması ortak aday listesiyle girilmesi gibi alternatifler masada mı?

– Bütün alternatifler masada konuşulacaktır.

– Seçim barajı tartışmaları…

– Bütün partiler baraj sorunumuz yok diyor bu konuda elbette bir araya geldiğimizde tüm bunların değerlendirmesini yapacağız.

” AK PARTİ KÜRTLERDEN EN ÇOK OY ALAN PARTİDİR”

– İttifakın siyasi etkileri de konuşuluyor. Bu ittifakın içinde yer almayanların gayrimilli olduğu şeklinde bir yorum ileri bir yorum mu olur? Kürt seçmenini nasıl etkiler?

AK Parti Kürt seçmenden en fazla oy alan partidir. AK Parti Türkiye partisidir temelimizde demokrasi ortak tarih ortak gelecek duygusu var.

www.yenicag.info

1 K