"Türkiye`nin kararlılığını hiçbir şey etkileyemez" - Agil Alesger`den Barış Pınarı değerlendirmesi

Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekâtı 3. gününde.

Barış Pınarı Harekâtı`nın başlamasından bu yana dünyadan farklı tepkiler yağmaya devam ediyor. Bazı ülkeler Harekât`a desteklerini ifade ederken, bazıları da bununla ilgili “Türkiye`ye yaptırım uygulanmalı” gibisinden hadsiz açıklamalarda bulundu.

Türkiye`nin başlattığı Barış Pınarı Harekâtı`nı değerlendiren gazeteci-yazar, Yeni Çağ Medya Grubu Başkanı Agil Alesger, bölgenin terörden arındırılması için bu operasyonun önemli olduğunu vurguladı:

“Türkiye toplumu artıq terörden, her gün gelen ölüm haberlerinden bıkmış bir durumda. Türkiye`deki terör örgütleri karmaşanın yaşandığı, hakimiyetin kontrol edemediği Irak, Suriye gibi ülkelerden destek alıyorlar. Terör örgütleri bu ülkelerdeki destekçileri tarafından silahla temin ediliyorlar. Buna göre de Türkiye`deki törör gruplarının yok edilmesi süreci uzandıkça uzanıyor.

Türkiye`nin Suriye sınırındaki bölgeleri de farklı saldırılara maruz kalıyor. Bu da sınır güvenliğinin yanı sıra bölgesel güvenliğe tehdit oluşturuyor. Son yıllarda teröristlerin gerçekleştirdiği sabotajlar sonucunda yüzlerce Türk vatandaşı, askeri ve polisi şehit edilmiş. Türk toplumu Türkiye hükumetinin bu kararını tam olarak destekliyor.”

Agil Alesger, ABD`nin tehditlerinin Türkiye`nin kararlılığını hiçbir şekilde etkilemeyeceğini de vurguladı:

“Trump`ın açıklamaları bu prosedürü durduramaz. ABD bu terör örgütlerinin Türkiye`nin güvenliği için nasıl bir tehdit oluşturduğunu çok güzel biliyor. Beyaz Saray ve Pentogon`a daha önce Türkiye`nin resmi daireleri tarafından Ankara`nın sınırda gerçekleştirilen sabotajlara sessiz kalmayacağı açık şekilde ifade edilmiş. Şimdiyse zamanı gelmiş ve Türkiye askeri birlikleri Vatan karşısındaki borçlarını yerine getiriyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başta Orta Doğu`da kirli oyunlar oynayan ABD olmak üzere tüm dünyaya terörü bu topraklardan temizlemeyene kadar siyasi kararından dönmeyeceğini beyan etti.”

Uzman, sonda zafer için Türkiye hükumetinin yeterli siyasi kararlılığının ve Türk ordusunun da gücünün olduğunu vurguladı:

“Hiçbir tereddüte kapılmadan Türk ve Batı politikacılarının da dediği gibi Barış Pınarı Harekâtı`nın başarıyla yerine getirileceğini söyleyebilirim. Türkiye Suriye ile sınır arazilerini terörden arındıracak ve komşu ülkede barış ve istikrarı sağlayacak. Operasyonun başarı ile tamamlanması Suriye`den kaçıp komşu Türkiye`ye sığınan 3.5 milyondan fazla Suriyelinin kendi topraklarına dönmesini sağlayacak. Bu operasyonun başarı ile tamamlanacağına inanıyorum.”

Agil Bekir

www.yenicag.info

842