Türkmen tekstil ürünleri Almanya`da görücüye çıktı

Türkmen tekstil ürünleri Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen uluslararası “Hiemtextile – 2020” tekstil fuarında görücüye çıktı.

ABD, Kanada, Almanya, İtalya, Fransa, Türkiye, Pakistan, Hindistan gibi tekstil devlerinin de katıldığı fuara 65 ülkeden 3500 firma ve kuruluş yer aldı. Türkmen ürünlerini fuarda Tekstil Endüstrisi Bakanlığı temsil etti

7-10 Ocak günleri ararsında kapılarını açık tutan fuarda, Türkmen ürünleri, misafirlerin beğenisini kazandı. Pamuktan yapılmış Türkmen tekstil ürünleri, ağırlıkı olarak Heimtextil konseptine uygun yatak çarşafları, nevresim, havlu, mutfak ve banyo takımları gibi ürünlerden oluşan bir kolaksiyonla ziyaretçilere sunuldu.

Dünyanın en büyük fuarlarından birisi olan Frankfurt ‘‘Heimtextil’’ fuarı’na Türkmen katılımcılar, ürünlerini sergilemenin yanı sıra, yabancı meslektaşlarıyla da ikili görüşmelerde bulundular.

Fuar vesilesiyle Almanya’da bulunan Tekstil Sanayi Bakanlığı ve Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, tekstil piyasalarının önde gelen temsilcileri ile temaslarda bulundu. Yapılan görüşmelerde, Türkmenistan tekstil ürünlerinin dünya pazarlarında daha çok yer alması için işbirliğinin geliştirilmesi üzerinde duruldu.

www.yenicag.info

580