Türkmenbaşı Berdimuhammedov, çalışma toplantısı gerçekleştirdi

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, video-konferans eşliğinde çalışma toplantısı gerçekleştirdi.

Aşkabat Belediye Başkanı ve vilayet valileri ile görüşen Türkmen Lider, ülkede sosyo-ekonomik kalkınma programı ve mevsimlik tarım çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Aşkabat Belediye Başkanı Şamuhammet Durdılıyev, kentteki son gelişmeler ve kent halkına kesintisiz içme suyu, elektrik ve doğal gaz temini ve yapılacak önemli tarihlere yönelik hazırlıklar konusunda bilgi verdi. Ayrıca kent ilçelerinin ekolojik durumunun iyileştirilmesi konusunda çalışmaların yapıldığını belirtti.

Türkmen Lider, Aşkabat’ın sosyo-ekonomik gelişimi ile ilgili meselelerin, tesislerin inşaatının zamanında tamamlanması ve yüksek kalitelerinin sağlanması da dahil olmak üzere sürekli dikkat edilmesi gerektiğini, aynı zamanda, konutların, okulların ve anaokullarının kesintisiz bir şekilde ısıtılması için tüm önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

Daha sonra sırasıyla başta Ahal valisi Serdar Berdimuhamedov olmak üzere Balkan, Daşoğuz, Lebap ve Mari vilayet valileri rapor sundular. Valiler, kendi bölgelerindeki tarım işleri, pamuktan bo,alan arazilerin sürüldüğü, buğdayların yetiştirilmesi için çalışmaların yapıldığı, aynı zamanda bölgelerdeki inşaat projeleri hakkında bilgi verdiler.

Ayrıca 12 Aralık’ta kutlanacak Uluslararası Tarafsızlık Bayramı ve Yeni Yıl kutlamaları için kültürel programların hazırlıkları hakkında rapor verildi.

Türkmen Lider, özellikle arazilerin sulama sisteminin her zaman kontrol altında tutulması, damlama usulü sulamaların yapılmasının önemli olduğuna dikkat çekti.

Devlet Başkanı, Su Kaynakları Devlet Komitesi ile birlikte vilayetlerdeki rezervuarların işlevsel durumunun analiz edilmesi gerektiğini belirtti. Ek olarak, soğuk havaların başlamasıyla birlikte, nüfusa kesintisiz bir elektrik ve gaz arzı sağlamak için sosyal tesislerin ısınmasına dikkat edilmesi konusunda valilere talimatlarda bulundu.

Türkmen Lider, Uluslararası Tarafsızlık Bayramı ve Yeni Yıl kutlamalarına hazırlıkların yapılmasının önemli olduğuna dikkat çekti.

www.yenicag.info

918