Türkmenbaşı Berdimuhammedov Rusya`ya gidecek

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamdov, St. Petersburg kentinde yapılacak olan Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Devlet Başkanları toplantısına katılmak üzere Rusya’ya gidecek.

Türkmenistan Devlet Haber Ajansı’ndan alınan bilgiye göre, Berdimuhamdov, 20 Aralık’ta, St. Petersburg’da yapılacak olan BDT Devlet Başkanları gayrı resmi toplantısına katılacak.

Dün yapılan hükümet toplantısında, gerçekleştireceği ziyaretle ilgili olarak konuşan Türkmen lider; Türkmenistan’ın Bağımsız Devletler Topluluğu’ndaki geleneksel diyaloğa bağlılığını sürdürdüğünü ve BDT içindeki aktif rolünün devam edeceğini vurgulayarak, 2019’da BDT’ye başkanlık eden ülke olarak, topluluğun, çok yönlü bir etkileşim inşa eden tarihsel dostluk bağlarını güçlendirmeye yardımcı olmaya çalıştığını belirtti.

Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin, bu yıl 11 Ekim’ de Aşkabat’ta yapılan BDT Devlet Başkanları Zirvesi’nde Devlet Başkanları’nı St. Petersburg’da gayrı resmi bir toplantı yapmaya davet etmiş, bu daveti kabul edilmişti.

www.yenicag.info

611