Türkmenbaşı, çalışma toplantısı gerçekleştirdi

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, tarımdan sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı, vilayet valileri ve Aşkabat Belediye Başkanı’nın katılımıyla video-konferans eşliğinde çalışma toplantısını gerçekleştirdi. Tolantıda, ülkenin sosyo-ekonomik kalkınması, mevsimlik tarım işlerinin ilerlemesi konuları görüşüldü.

Toplantıda ilk önce sırasıyla Ahal, Balkan, Daşoğuz, Lebap ve Mari vilayet valileri kendi bölgelerindeki tarım işleri, bölgelerdeki inşaat projeleri ve diğer çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Türkmen Lider, vilayet ve ilçe valilerin kendi bölgelerini ziyaret ederek, tarım işlerinin yerinde incelemesini istedi.

Ayrıca, bütün vilayetler bahar dönemindeki tarım işlerine hazırlık görülmesini isteyen Devlet Başkanı, patates gibi diğer tarım ürünlerinin üretimi için hazırlıkların tamamlanması konusunda talimat verdi.

Bölgelerdeki okullar, kreşler ve diğer sosyal amaçlı tesislerin kış aylarındaki ısınma durumunun her zaman kontrol altında tutulmasını isteyen Türkmen Lider, bölgedeki inşaat projelerin zamanında teslim edilmesinin önemli talep olduğunu belirtti.

Tarımdan sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Esenmurat Orazgeldiyev, tarım işleri hakkında bilgi verdi. Tarım makinelerinin sezona hazırlandığını belirtti.

Devlet Başkanı tarım sektörüne yenilikçi metodların uygulanması için çalışmaların yapılmasını istedi. Sulama sistemi için de su kaynaklarının rasyonel kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti. Pamuk ekim dönemine iyi hazırlıkların yapılmasını ve bu çalışmalarda ülkenin bölgelerinin toprak ve iklim koşullarını dikkate alınması gerektiğinin altını çizdi.

Devlet Başkanı, “Ürünlerin bölgeselleştirilmesi ve 2020 yılında velayat tarafından ürün üretimi”, “2020 yılında Türkmenistan’da yüksek pamuk mahsulün yetiştirilmesi” ve 2020 yılı için vilayet ve ilçelerinde su kullanım düzeyine yönelik kararları imzaladı.

Aşkabat Belediye Başkanı da toplantıda, Aşkabat’taki projeler ve şehrin temizlik durumuna yönelik bilgi verdi.

www.yenicag.info

721