Türkmenbaşı, en prestijli ödül olan “Vatanseverlik Ödülü”nü kendi oğluna verdi

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov, ülkenin en prestijli ödüllerinden birini olan ‘Vatanseverlik Ödülü’nü kendi oğluna verdi.

Türkmenistan’ın en önemli ili olarak gösterilen Ahal’in valisi olan ve Türkmenistan’ın gelecekteki lideri gözüyle bakılan 38 yaşındaki Serdar Berdimuhammedov ‘Vatanseverlik Ödülü’nün sahibi oldu. Berdimuhammedov’a ödülün verilme gerekçesi olarak “ülkedeki pamuk hasadıyla bağlantılı işler” gösterildi.

Türkmen basını Ahal şehrinin pamukla ilgili düzenlemeyi hayata geçiren beş ilden ilki olduğunu yazdı. Devlet Başkanı Berdimuhamedov, geçen haziran ayında daha önce milletvekili ve vali yardımcısı olan oğlu Serdar’ı Ahal bölgesine vali olarak atamıştı.

Dünyanın en büyük 4’üncü doğal gaz rezervine sahip 6 milyon nüfuslu Türkmenistan’da eski diş hekimi Berdimuhammedov 2006 yılında devlet başkanlığı koltuğuna oturdu.

Türkmenistan’ın kurucu lideri Saparmurat Türkmenbaşı ve ülkenin şu anki lideri Gurbangulu Berdimuhammedov, Teke boyunun ana vatanı olarak bilinen Ahal bölgesinden.

Uluslararası insan hakları örgütleri, Türkmenistan’ı “insan hakları ihlallerinin yaşandığı, özgür medya ve muhalefetin olmadığı otoriter yönetime sahip ülke” olarak tanımlıyor ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri, ülkede pamuk tarlalarında çocukların köle gibi çalıştırıldığı da iddiaları sonucunda geçen yıl Türkmenistan’dan pamuk ithalatına son vermişti.

www.yenicag.info

1 K