Türkmenbaşı, Türk şirketlerin inşaat projelerini denetledi

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, başkent Aşkabat’ta Türk firmaları tarafından inşaatları gerçekleştirilen bazı tesislerin mahallinde denetlemelerde bulunarak, Holding Yönetim Kurulu Başkanlarından bilgi aldı.

İnşaatına geçen sene başlanan yanık tedavi merkezi ile medikal estetik merkezinde incelemelerde bulunan Devlet Başkanı’na, tesisler hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık tarafından bilgi verildi.

Devlet Başkanı, burada uluslararası deneyim ve ileri teknolojilerin uygulanması gerektiğini ifade ederek, modern tıbbi ekipmanlarla donatılacak bu önemli tesislerdeki tüm çalışmalar için kusursuz kalitenin sağlanması ve son teslim tarihlerine uyulması gerektiğini belirtti.

Daha sonra, çok amaçlı Garagum iş merkezi ile otel inşaatını denetleyen Berdimuhamedov, Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak’tan inşaatın durumu hakkında bilgi aldı. Gurbanguli Berdimuhamedov, ekipman ve yüksek kaliteli hizmet sağlama dahil olmak üzere tüm kriterlere göre, Otel’in bu tür tesisler için belirlenen uluslararası standartları ve gereksinimleri karşılaması gerektiğini vurguladı.

Her iki Holding Başkanı tarafından, Devlet Başkanı’na, incelenmek üzere bir çok proje teklifi de sunuldu.

Gurbanguli Berdimuhamedov incelemelerin ardından, Nusay Rezidans Hotelde, Ahmet Çalık ve Erman Ilıcak’ı ayrı ayrı kabul etti. Görüşmelerde Devlet Başkanı, Türkmenistan’ın, tarihi ve kültürel temellerle güçlü dostluk ve kardeşlik bağlarına sahip olduğu Türkiye ile ilişkilerin özel yerini vurguladı. Devlet Başkanı, Türk şirketlerinin sağlam bir üretim potansiyeline sahip ve ülkede başarılı bir şekilde faaliyet gösterdiğini belirtti.

www.yenicag.info

704