“Türkmen’in Altın Asrı Ödülleri” sahiplerini buldu

Türkmenistan’da Devlet Kültür-Sanat Ödüllerine layık görülen sanatçılara, Devlet Başkanı Kararnamesi ile ödülleri verildi.

Türkmenistan’da her sene 27 Eylül tarihinde kutlanan Bağımsızlık Bayramı arefesinde dağıtılan Türkmen’in Altın Asrı Kültür-Sanat Ödülleri, Devlet Başkanı Karanamesi ile bu yılki sahiplerini buldu.

Başkent Aşkabat’ta bulunan Mukamlar Köşkü’nde düzenlenen törende, kültür ve sanat ödülleri, Türkmenistan Meclis Başkanı tarafından sahiplerine takdim edildi.

Ödüller; en iyi şiir , En iyi makale ve yazı, en iyi hikaye ve roman, en iyi kitap, yayın ve tasarım, en iyi televizyon programı, en iyi film, sahne yapımları ve sahne performansı, en iyi dans ve folklor performansı, en en iyi şarkı ve müzik performansı, en iyi halı ve kilim, yüksek düzeyde kültürel etkinlik organizasyonu, en iyi güzel sanatlar ve dekoratif sanatlar,en iyi fotoğraf ve en iyi tasarım çalışmaları dallarında başarılı çalışmalara imza atan sanatçılar arasında paylaşıldı.

Ödül töreninde ayrıca toplam 534 bin 800 Manat tutarında ödül de verildi.

Ödüller, halkın manevi mirasının yeniden canlanmasına ve yükselmesine, ülkede kültür sanat yoluyla, yaratıcı faaliyetlerin geliştirilmesine yapılan katkıları özendirmeyi ifade ediyor.

www.yenicag.info

758