Türkmenistan, 2020 Asya Futsal Şampiyonasına ev sahipliği yapacak

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat 2020 yılına uluslararası spor turnuvası ile başlayacak. Dünyada spor şehri olarak tanınan Aşkabat’ta 24 Şubat-10 Mart 2020 tarihlerinde Asya Futsal Şampiyonası düzenlenecek.

Türkmenistan Devlet Başkanı, bununla ilgili bir kararname imzalayarak, Türkmenistan Spor ve Gençlik Politikalar Bakanlığı’na Aşkabat’taki Oimpiyat Merkezi’nde Türkmenistan Futbol Federasyonu ve Asya Futbol Konfederasyonu ile birlikte bu şampiyonanın yapılmasına yetki verdi. Bu Kararname ile sözkonusu şampiyonanın organizasyon komitesi kuruldu ve üyeleri belirlendi.

Türkmenistan Spor ve Gençlik Politikalar Bakanlığı, Asya Futsal Şampiyonası Yönetmeliğini geliştirmek ve onaylamak için, Türkmenistan Futbol Federasyonu ve Asya Futbol Konfederasyonu ile çalışma yapacak.

Bu Asya şampiyonası, Litvanya’daki 2020 Futsal Dünya Kupası için eleme turu olacak. Asya Futbol Konfederasyonu’ndan Dünya Kupası’na 2020 Asya Şampiyonasının en iyi beş takımı katılacak.

Türkmenistan’ın bu şampiyonadaki rakipleri İran ve Kırgızistan. Bununla ilgili kura çekimi, 25 Temmuz 2019 tarihinde Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’daki Asya Futbol Konfederasyonu binasında yapılmıştı.

www.yenicag.info

971