Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov İtalya`da

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhammedov, İtalya’ya resmi ziyarette bulundu. Türkmen lider, İtalyan Başbakan Giuseppe Conte ve Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile görüştü.

Türkmenistan Devlet Başkanı, dün önde gelen İtalyan şirketlerinin yöneticileriyle birlikte gerçekleştirilen iş kahvaltısına katıldı. Toplantıda İtalyan şirketlerinin, Türkmenistan’daki faaliyetlerini genişletmeye yönelik konular ele alındı.

Ardından Berdimuhamedov ile İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, bir araya geldi. İkili görüşmenin ardından Türkmenistan ve İtalyan hükümet delegasyonlarının katılımıyla, genişletilmiş toplantı yapıldı. Müzakerelerin tamamlanmasının ardından, iki ülkenin çeşitli örgütleri arasındaki işbirliğinin genişletilmesi ile enerji, sanayi, ulaştırma ve eğitim alanlarında işbirliği anlaşmaları imzalandı.

Daha sonra Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella tarafından Quirinal Sarayı’nda resmi törenle karşılandı. Sarayda yapılan ikili toplantıda İki devlet başkanı, petrol ve gaz sektörleri ile yüksek sanayi teknolojilerinde işbirliğinin geliştirilmesi ve İki ülkenin iş çevreleri arasındaki temasların genişletilmesi konuları ele alındı. Görüşmede taraflar, iki ülke arasındaki siyasi, ticari-ekonomik ve kültürel-insani alanlarda işbirliğinin üst düzeyde olduğunu belirtti.

www.yenicag.info

599