Türkmenistan ve Avusturya iş adamları Aşkabat`ta bir araya geldi

Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği’nde, Avusturya iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelindi.

Avusturya’nın Federal Ekonomi Odası Başkan Yardımcısı Richard Schenz ve Doğu Avrupa ve Dış Ekonomik Bölüm Orta Asya Departmanı Direktörü Gregor Postl başkanlığındaki iş adamı heyeti, Aşkabat’ta temaslarda bulundu.

BS Global GmbH, Central National – Gottesman Europe GmbH, DELTABLOC International GmbH, Engel Austria GmbH, FHW Franz Haas Waffelmaschinen GmbH, GasOil Technology GmbH, ILF Consulting Engineers Austria GmbH, Primetals Technologies Austria GmbH, SCHRACK SECONET AG, SML Maschinen ges.mbH, Ten Cate Geosynthetics Austria GmbH ve Trumer Schutzbauten GmbH şirket temsilcileri katıldı.

Türkmen firmalarının da katıldığı görüşmede, Türkmenistan’da meşrubat dağıtımı, et işleme ekipmanı temini, sosis ve sucuk üretimi için entegre çözümler, şekerlemeler üretimi gibi alanlardaki işbirliği alanları belirlendi.

Bunun yanı sıra medikal sanayi, inşaat, metalürji, yüksek kaliteli kağıt, karton, kağıt üretimi, Aşkabat-Türkmenabat, Aşkabat-Türkmenbaşı otobanlarında yol çit sistemlerinin kullanılması konusunda işbirliği olanakları değerlendirildi.

Toplantıda taraflar ekonomik işbirliğinin inovasyon ve yüksek teknolojiye özel önem verilerek, ortak projeler ve işbirliği ile desteklenmesi gerektiği görüşünde hemfikir kaldılar.

www.yenicag.info

707