Türkmenistan`da 3. Uluslararası Tiyatro Festivali başladı

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Tiyatro Festivalinin açılışı Ana Drama Tiyatrosunda yapıldı. Birçok ülkenin katıldığı festivale, Türkiye’yi temsilen, İstanbul Devlet Tiyatrosu, “Bir nefes Dede Korkut” oyunu ile katılıyor.

19-23 Kasım tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek olan festivale, Türkiye, ABD, Rusya, Hindistan, Ukrayna, Estonya, Afganistan, İran, Kazakistan, Pakistan, Tacikistan, Özbekistan, Tataristan ve Estonya’dan katılan tiyatro grupları, izleyicilerle buluşacak.

Hafta boyunca farklı türlerde tiyatro oyunlarının sergileneceği festivalde, Tiyatro izleyicileri; İstanbul Devlet Tiyatrosu, “Bir nefes Dede Korkut”, Kazak Tiyatrosu Zhastar’ın müzikal “Zhibek”oyunu, ABD Theatro Simple grubunun “Caravan Chronicles” adlı ünlü aşk hikayesi, Kiev Akademik Kukla Tiyatrosu’nun “Kuğu Kazları”, Özbekistan Devlet Hiciv Tiyatrosu’nun “Baba Katili” , Estonya RAAM Tiyatrosu’nun “Şimdi aşk zamanı değil” adlı oyunu, Tatar Devlet Kukla Tiyatrosu “Ekiyat”ın “Keçi ve Koyun” performansı ve Türkmen tiyaro gruplarından, “Dumrul”, “Devlet Kuşu” gibi daha birçok ünlü ve keyifli oyunları izleme fırsatı bulacak.

Festivale katılan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, TRT’ye açıklamalarda bulundu. Festivale, Türk dünyasının ortak bir değeri olan Dede Korkut’la festival katıldıklarını belirten Mustafa Kurt, “Devlet Tiyatromuzun, böylesine önemli bir oyununu ve ortak kültürümüzü, çok farklı bir performansla tiyatro severlere sunmaktan çok mutluyuz” dedi.

Festivalde, bir hafta boyunca sahneye konacak olan tiyatro oyunlarının yanısıra, söyleşiler, seminerler, sergiler ve müzikal gösteriler de yer alacak.

www.yenicag.info

915