Türkmenistan`da 475 bin fidan dikildi

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, sonbahar ağaçlandırma kampanyasına start verdi.

Başkent Aşkabat’ın güney kısmında yapılan ağaçlandırma kampanyası kapsamında çok sayıda fidan toprakla buluştu.

Ağaçlandırma kampanyasına; Meclis Başkanı, Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcıları, askeri yetkililer, bakanlar, kamu kurum yetkilileri, Ahal vilayet valisi, Aşkabat Belediye Başkanı, üniversite öğrencileri ve yabancı büyükelçiler katıldı.

Türkmen Lider, yabancı ülke ve uluslararası örgüt temsilcilerine Türkmenistan’da düzenlenen törenlere aktif katılım sağladıkları için teşekkür etti. Devlet Başkanı, çevre konusunda büyük önem verildiğini, BM tarafından kabul edilmiş 2030 Hedefleri kapsamında Türkmenistan’ın uluslararası platformlarda birçok girişimlerde bulunduğunu ifade etti.

Daha sonra Türkmen Lider ilk olarak fidan dikti. Ardından diktiği fidanı suladı. Devlet erkanı ile birlikte yabancı büyükelçiler hazır bulunan fidanları ektiler.

Organizatörlerin belirttiği gibi, aynı gün içerisinde ülke genelinde yaklaşık 475 bin ağaç dikildi.

Türkmenistan Devlet Başkanı’nın Kararıyla bu sene ülke genelinde 3 milyon fidan dikilmesi öngörüldü. Fidanların 1,5 milyonu Ahal vilayetinin Baherde ile Ak buğday ilçeleri arasındaki arazilerde toprakla buluşacak. Aynı zamanda bir o kadar fidan ülkenin diğer vilayetlerinde ekilecek.

www.yenicag.info

1 K