Türkmenistan`da "cehennem krizi": Sıkıntı çok, para yok

Türkmenistan`da hayat koşulları zorlaşmakta devam ediyor. İnsanlar her geçen gün daha çok sıkıntılarla karşılaşıyorlar.

Orta Asya Haber Ajansı`nın haberine göre, ülkenin başkentindeki bankamatiklerde hiç para yok ve insanlar maaşlarını almak için günlerle sıra beklemek zorunda kalıyorlar.

Zorluklar bununla da bitmiyor. Bankamatik sırasında bekleyenlerin sözlerine göre, bankamatikdeki para her kese yetmiyor ve çoğu insan saatlerce ve hatta günlerce sırada bekledikten sonra parasını alamadan evine dönüyor.

“Azatlık radyosu”na kanuşan aktivistlerden biri ülkedeki durumu şöyle izah ediyor:

“Emekli ve engellilerin paraları karta yüklenmiş, fakat bankamatiklerde para olmadığı için insanlar maaşlarını çekemiyorlar.”

Bankamatik sırasında bekleyen kadınlardan birisi ise şöyle konuştu:

“Artık havalar soğudu. Torunumun okula gitmesi için kış kıyafeti yok, çok üşüyor. Paramı çekip ona ayakkabı almak istiyorum, ama bankamatikte para yok.”

Turkmen.news`un haberine göre, bankamatiklerde para limiti 800 manat. Buna göre de insanlar paralarını tam çekemiyorlar ve bankamatikte para çok hızla bitiyor.

Türkmenistan`da durum böyle iken Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov ise kendi köpekleri hakkında kitap yazmakla, araba koleksiyonunu genişletmekle ve bisiklet koleksiyonundaki bisikletleri müzelere hediye etmekle meşgul.

Agil Bekir

www.yenicag.info

1.1 K