Türkmenistan`da Koronavirüs Brifingi düzenlendi

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenen brifingte, Koronavirüs ile ilgili alınan tedbirler hakkında bilgi verildi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Vepa Hacıyev ve Sağlık Bakanı Nurmuhammet Amannepesov; koronavirüsün ülkeye girişinin engellenmesi ve yayılmasının önlenmesi için alınan tedbirleri anlattı.

Bugüne kadar ülkede COVID-19 enfeksiyonu vakası tespit edilmediğinin belirtildiği brifingte, Devlet Başkanı Berdimuhamedov başkanlığında geçen hafta yapılan toplantıda alınan kararlara değinildi.

Buna göre;

– Koronavirüsün görüldüğü ülkelerden gelen tüm vatandaşların doktorlar tarafından yakından izlenmesini, yurtiçi ve uluslararası havaalanlarında, tüm sınır bölgelerinde, deniz, karayolu ve demiryolu hatlarında, özel ekipman kullanılarak tıbbi muayene yapılmasını, ayrıca yurtdışından getirilmekte olan ürünlerin kontrolünün arttırılması,

– Koronavirüsün olası belirtilerinin tespit edilmesi halinde, acil müdahale önlemlerinin alınması,

– Yurt dışına seyahat eden Türkmen vatandaşlarının seyahatlerinin izlenmesi,

– Sınır noktalarında yaşayan vatandaşların sağlık durumunun takibe alınması, bunun için kontrol noktalarının kurulması,

– Dezenfektan ve sarf malzemeleri stokunun arttırılması, havaalanları ile diğer ulaşım istasyonlarında, günlük dezenfeksiyon faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, kararlarının hassasiyetle uyğulandığı ifade edildi.

Alınan tedbirlerin, Dünya Sağlık Örgütü’nün önerileri doğrultusunda ve Türkmenistan’ın ulusal mevzuatı dikkate alınarak yürütüldüğünün vurgulandığı brifingte, gerekli ilaç ve tıbbi malzemeleri sağlamak için tüm önlemlerin alındığı kaydedildi.

Türkmenistan, İran sınırını kapatma kararından sonra, bölge ülkelerine ve Türkmenistan’a yük taşıyan TIR’ların ülkeye girişini durdurmuş bulunuyor.

www.yenicag.info

2 K