Tutuklanan 11 Suudi prensin akibeti belirsizliğini koruyor

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın cumartesi günü imzaladığı kararname ile tutuklanan 11 prens ve onlarca bakanın akibeti belirsizliğini koruyor. Tutuklamalar ardından kraliyet ailesinin tutuklanan üyeleriyle Prens Muhammed’i bir arada gösteren bir fotoğraf ortaya çıktı.

Suudi Arabistan tarihinin en kapsamlı saray tasfiyesinin yankıları sürüyor. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın cumartesi günü imzaladığı kararname ile tutuklanan 11 prens ve onlarca bakanın akibeti belirsizliğini koruyor. Arap sosyal medyası ise, kraliyet ailesinin tutuklanan üyeleriyle Prens Muhammed’i bir arada gösteren bir fotoğrafı gün ışığına çıkardı. 2011’de Fransa’nın Cannes kentinde Suudi milyarder Prens El Velid bin Tallal’a ait bir yatta çekildiği iddia edilen fotoğrafta, Prens Bin Talal, Prens Muhammed bin Fahd, Prens Sultan bin Fahd, Prens Abdülrahman, Prens El Velid bin Badr bin Saud ve Prens Navaf bin Saad, tanınan isimlerden. Bu prenslerin hepsinin tutuklanıp tutuklanmadığı bilinmiyor. Prenslerin başkent Riyad’daki lüks Ritz Carlton Oteli’nde tutulduğu ileri sürülmüştü. Gazete Habertürk’ün haberine göre Suudi Başsavcı El Moceb dün, “Şüpheliler hakkında çok sayıda kanıt bulunuyor. Kaçma ihtimaline karşı kimlikler saklı tutuluyor. Yeni tutuklamalar gelebilir” açıklamasını yaptı.

Suudi Arabistan’da tutuklama dalgaları devam ederken, eski Kral Fahd’ın oğlu Prens Abdülaziz bin Fahd’ın, tutuklamaya direnirken öldürüldüğü ileri sürüldü. ABD’de yaşayan yazar ve eski FBI ajanı Ali H. Soufan’ın Twitter adresinden duyurduğu habere göre, 44 yaşındaki Prens Abdülaziz bin Fahd, kendisini tutuklamak üzere gelen güvenlik güçleri ile korumaları arasında çıkan çatışmada öldürüldü. Bazı yerel kaynaklarda, kalp krizinden öldüğü yolunda da haberler bulunan Prens’in ailesinin Riyad’da yas tuttuğu belirtiliyor.

Suudi Arabistan’da gözaltına alınan prens ve bakanların tutulduğu Ritz Carlton Oteli’nde çekildiği iddia edilen görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. El Cezire’den Saad Abedine’nin paylaştığı video ve fotoğraflar büyük ilgi gördü. Görüntülerde balo salonuna çok sayıda yatak serildiği ve üzerlerinde battaniyelerin olduğu görülüyor. Bir köşede duran silahlar, salonun tutuklu prens ve bakanları 24 saat korumakla görevli polislere tahsis edildiği izlenimi veriyor.

www.yenicag.info

1.3 K