Ukraynalı uzmandan çarpıcı Suriye yorumu: ABD savaşı çoktan kaybetti  

Rusya 30 askeri uçak ve 26 askeri geminin katılımıyla Akdeniz`de geniş ölçekli tatbikatlara başladı. Aynı zamanda ABD de Mısır`la birlikte Akdeniz`de askeri tatbikatlar gerçekleştiriyor. ABD bu tatbikatlarda kanatlı füzelerle donanmış Newport News (SSN-750) su altı gemisini de kullanıyor.

Yeni Çağ Azerbaycan`a konusuşan Ukraynalı uzman Kiril Molçanov, Rusya ve ABD`nin Akdeniz`de başlattıkları büyük askeri tatbikatları değerlendirdi.

Uzman, Suriye`de 7 seneden beri devam eden iç savaşın neredeyse sona erdiğini belirtti:

“Suriye`de savaşın yeniden büyümesi ihtimali çok düşük. Çünkü rejim güçleri İdlib bölgesi hariç ülkenin tüm toprakları üzerinde kontrolü eline almış durumda.

ABD ve ortakları İdlib operasyonuna engel olmak için bölgeye füzeler atabilir. Ama artık Batı devletleri de Esad`ın devrilmesi için özel bir çaba göstermiyor.”

Molçanov, daha sonra açıklamasına şöyle devam etti:

“Şu anda ABD`nin elde edebileceği en iyi sonuç savaşın sıcak döneminin tamamen sona ermesi sürecini ertelemek olabilir. Rusya, Türkiye ve İran koalisyonunun güçlendiği, İsrail`inse nötrlüğünü koruduğu bir dönemde Esad`ı devirmek mümkün değil. Batı artık bunu kabullenmek zorunda.”

Kafkas Ömerov

www.yenicag.info

1.2 K