Ümit Özdağ: Rusya-Ermenistan silahlı kuvvetlerinin birleştirilmesi Türkiye için can sıkıcı bir durum olacaktır

Kafkasya ve Ortadoğu bölgelerini yakından ilgilendiren gelişmeye ilişkin Gaziantep bağımsız milletvekili Prof.Dr.Ümit Özdağ Yeniçağ’a konuştu:

-Rusya ile Ermenistan arasında silahlı kuvvetlerin entegrasyonuna ilişkin herhangi yazılı belge okumuş değilim. Fakat durum sizin söylediğiniz gibiyse, Türkiye artık Rusya’yla sınırdaş olmuş demektir. Bunun dışında Azerbaycan da uzun süreden beri Ermenistan işgali altında bulunan Karabağ bölgesinde Rusya ordusunun varlığını açık biçimde hissedecektir. Ki bu da Türkiye için ikinci bir sıkıntı kaynağı demektir. Rus ve Ermeni askeri güçlerinin resmen birleşme süreci Kafkasya’daki dengeleri de olumsuz etikelemesi açısından can sıkıcı bir gelişmedir.

– “İki ülke ordularının birleşmesine ilişkin onaylanmış kararınn 25 Eylül’de Kuzey Irak’ta yapılması planlanan bağımsızlık referandumuyla ne gibi ilişkisi bulunmaktadır?” diye soruyorsunuz. Ermenistan’ın Kuzey Irak bölgesiyle yakınlaşma niyetinin uygulanması kolay olmayıp buna en büyük engel İran’dır. İran bölgenin güçlü bir devleti olmanın yanında oradaki çok büyük Türk etnik kitlesi de bunu engelleyecek güçtedir. Suriye’nin kuzeyinde yaşanan olaylar ve orada oluşabilecek bir koridor Ermenistan’ın ve Batı’nın bu niyetinin uygulamaya konulabileceği ihtimalini oluşturabilir. Bunu da her zaman gözönünde bulundurmak zorundayız”

Yenicag.Info

www.yenicag.info

1.3 K