Venezüella’da darbeye karşı Zamora planı

ABD yönetiminin, Venezüella’da bir darbe gerçekleştirilmesi için ‘yeşil ışık’ yaktığını söyleyen Maduro, Zamora planını devreye soktuğunu açıkladı.

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, başkent Caracas’taki başkanlık sarayı Miraflores’te kameraların karşısına geçti. Muhalifler tarafından düzenlenecek protestoya saldırı hazırlığındaki silahlı bir komando grubunun yakalandığını söyleyen Maduro, saldırı planının arkasındaki isimlerin bulunması için soruşturma başlatıldığını kaydetti.

‘ABD MÜDAHALE ETMEK İÇİN YANLIŞ ÜLKE SEÇTİ’

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından dün akşam yayınlanan ve ‘engellenen barışçıl protestolara uluslararası yanıt verilmesi gerektiği’ kaydedilen uyarı mesajını da hatırlatan Maduro, ‘ABD yönetiminin muhalefet lideri Julio Borges için bir darbe senaryosu yazdığını’ iddia etti.

Washington’ın ‘emperyalist müdahallesini’ onaylatmak için Venezüella devrimi ve kurumlarına saldırı emri verdiğini savunan Maduro, ‘ABD’nin müdahale etmek için yanlış ülke’ seçtiğini söyledi.

Maduro’nun aktardığı senaryoya göre, Venezüella’da şiddet ve ölüm olayları tırmandırılacak ardından da hükümet muhalif isimlere saldırıyla suçlanacak. Son olarak da Maduro’nun görev süresinin biteceği 2019’dan önce darbe girişiminin liderleri tarafından erken seçim için baskı yapacak.

‘DARBEYE SON, DARBE GİRİŞİMLERİNE SON’

‘Venezüella’da darbeye son, darbe girişimlerine son” diyen Maduro, düzeni sağlamak amacıyla bir özel bir planı uygulamaya koyacağını açıkladı.

Amaçlarının ABD’nin planladığı darbe girişimini engellemek olduğunu kaydeden Maduro, “Ülkemizin güvenliği, iç düzeni ve sosyal bütünlüğü için stratejik, özel, sivil ve askeri bir planı devreye sokma kararı aldım” dedi.

Kaynak: sputnik

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

547