Vladimir Putin`den Kırgızistan halkına çağırı: "Mevcut başkanın etrafında birleşin"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırgızistan’ın şimdi siyasi istikrara ihtiyacı olduğunu, halkının mevcut lider etrafında birleşmesi gerektiğini söyledi.

Rus Haber Ajansı RIA Novosti’ye göre, Putin, Kırgızistan halkını mevcut Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov’un etrafında birleşme çağrısında bulundu.

Rusya lideri, dün 24 Temmuz Çarşamba günü Moskova’ya ulaşan Kırgızistan’ın eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’i Kremlin’de kabul etti.

Gazetecilere açıklamada bulunan Putin, şunları kaydetti:

“Benim pozisyonum iyi bilinmektedir. Ondan (Atambayev’den) önce de bu pozisyonu yürütüyordum. Bizim müttefikimiz olan Kırgızistan’ın yakın bir devlet olduğuna inanıyorum. Kırgızistan, en az iki tane ciddi iç politik karışıklık yaşadı. Ve bu konuda, bence, Kırgızistan halkının çıkarlarına bakmak gereklidir.” dedi.

Putin, Kırgızistan halkının şimdi ülkenin mevcut lideri Sooronbay Ceenbekov ile birleşmesi gerektiği görüşünü dile getirerek, “Ülkenin politik istikrara ihtiyacı var. Ve tüm insanlar mevcut başkanın etrafında birleşmeli ve ona devletin gelişiminde yardım etmelidir.” diye kaydetti.

Rusya’nın, Kırgızistan makamlarıyla işbirliği için tüm planları uygulamaya kararlı olduğunun altını çizen Rusya lideri, “Kırgızistan’la işbirliği için birçok planımız var. Ve kesinlikle tüm bu planları mevcut hükümetle uygulamaya kararlıyız.” ifadelerine yer verdi.

www.yenicag.info

673